Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de bodem
Ingrediënten voor de vulling
Ingrediënten voor de toppings
Voor de ganache
Hoe maak je deze vegan cheesecake?
Stap 1
Doe de cashewnoten in een kom en week 15 minuten in heet water.
Stap 2
Doe de Oreo koekjes en het zout in een keukenmachine en verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix tot een samenhangend geheel.
Stap 3
Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 4
Giet de cashewnoten af. Doe ze samen met alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Giet de vulling over de bodem en laat 6 uur opstijven in de koelkast of 3 uur in de vriezer.
Stap 5
Smelt de chocola voor de toppings au bain-marie. Meng de pinda’s met de gesmolten chocola. Verdeel eetlepels van de chocolade pinda’s over een met bakpapier beklede plaat. Zet in de koelkast om uit te harden.
Stap 6
Haal de cheesecake uit de springvorm wanneer deze voldoende is opgestijfd. Laat de cheesecake op kamertemperatuur komen.
Stap 7
Doe de grof gehakte chocola voor de ganache in een hittebestendige kom. Verhit ondertussen de plantaardige room in een steelpan op middelhoge temperatuur. Verwijder de room van de warmtebron zodra deze begint te koken en giet dit over de grof gehakte chocola. Laat dit enkele minuten staan zodat de chocola smelt. Roer een paar minuten door totdat de chocola is gesmolten.
Stap 8
Giet de chocolade ganache over de cheesecake zodat er mooie druppels aan de zijkanten ontstaan. Garneer de taart met de chocoladepinda’s, verkruimelde Oreo koekjes en zigzag de pindakaas over de taart. Verwarm een scherp mes onder de kraan als je de taart aansnijdt! Serveer direct of bewaar in de koelkast
Heb jij deze heerlijke taart gemaakt?
Tag ons op Instagram met een foto van jouw creatie via #dehippevegetarier of @dehippevegetarier of laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.