Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een plat bord of een platte schaal.
Stap 2
Giet het water van de tofu af. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Verwarm bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de tofublokjes 2 minuten. Rasp de kurkuma erboven (let op: kurkuma geeft erg af!). Schep regelmatig om en breng op smaak met korianderpoeder en eventueel met zout en (chili)peper. Doe de nasigroenten erbij en roerbak op een hoog vuur mee (3 minuten). Zet daarna het vuur laag.
Stap 3
Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de volkoren basmatirijst met de sojasaus op een middelhoog vuur. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Schep of schud de rijst regelmatig om.
Stap 4
Verwarm de satésaus in een steelpan en voeg het water (of sojamelk) toe. Gebruik net zoveel vocht, totdat je een mooie gladde saus krijgt.
Stap 5
Roer de gebakken rijst en groenten met de tofu door elkaar en serveer met de satésaus.
Tip:
Het is ook erg lekker om de satésaus te verdunnen met kokosmelk.
Heb jij dit heerlijke plantaardige recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Dit recept komt uit de maaltijdbox van Ekomenu! Wil je nu meer recepten of bereidingswijzen van tofu leren? Neem dan een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.