Zin in een bijzonder comfort food gerecht? Stop dan met zoeken! Uit de Veganbijbel mogen wij het recept delen voor de lekkere chili con frijoles. Dit is een warme, kruidige chili met rode wijn en cacao, een echte smaakbeleving dus! Heerlijk voor de koudere dagen in de winter.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes1 paprika, in stukjes
1 prei, in ringen
1 ui, fijngesneden
1 limoen
400 g tomatenblokjes
300 g zilvervliesrijst
200 g kidneybonen, gekookt
200 g zwarte bonen, gekookt
100 g wortel, in plakjes
75 g maïs, gekookt
15 g verse koriander, fijngesneden
100 ml volle rode wijn
4 el haver fraîche
1 el cacaopoeder
1 tl kokosolie
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zeezout
1 tl paprikapoeder
1⁄2 tl kaneelpoeder
1⁄4 tl gemalen kruidnagel
snuf cayennepeper
Bereidingswijze
1. Bak in een droge koeken- of hapjespan de komijn- en venkelzaad enkele minuten totdat ze lekker beginnen te ruiken. Laat even afkoelen en maal dan fijn in een vijzel.
2. Verhit de kokosolie in de hapjespan. Voeg de ui, prei en het zout toe. Bak zachtjes 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de gemalen komijn- en venkelzaad, kaneel, gemalen kruidnagel, paprikapoeder, cayennepeper, cacaopoeder en laurierblaadjes toe. Bak nog 2 minuten.
4. Voeg de tomatenblokjes, wortel, paprika, kidneybonen, zwarte bonen, mais en rode wijn toe. Laat het geheel, met de deksel op de pan, zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten zacht zijn.
5. Roer op het laatst het sap van 1⁄2 limoen toe aan de chili.
6. Kook de rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een pan met ruim water en een snuf zout in zo’n 10 minuten gaar. Giet het overtollige kookvocht af en laat de rijst met de deksel op de pan nog even staan.
7. Serveer de chili samen met de rijst, wat verse koriander, een eetlepel haver fraîche en wat limoensap. Eet smakelijk!
Ga jij dit recepten proberen? Of heb jij het kookboek 'Veganbijbel' al in huis? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes1 paprika, in stukjes
1 prei, in ringen
1 ui, fijngesneden
1 limoen
400 g tomatenblokjes
300 g zilvervliesrijst
200 g kidneybonen, gekookt
200 g zwarte bonen, gekookt
100 g wortel, in plakjes
75 g maïs, gekookt
15 g verse koriander, fijngesneden
100 ml volle rode wijn
4 el haver fraîche
1 el cacaopoeder
1 tl kokosolie
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zeezout
1 tl paprikapoeder
1⁄2 tl kaneelpoeder
1⁄4 tl gemalen kruidnagel
snuf cayennepeper
Bereidingswijze
1. Bak in een droge koeken- of hapjespan de komijn- en venkelzaad enkele minuten totdat ze lekker beginnen te ruiken. Laat even afkoelen en maal dan fijn in een vijzel.
2. Verhit de kokosolie in de hapjespan. Voeg de ui, prei en het zout toe. Bak zachtjes 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de gemalen komijn- en venkelzaad, kaneel, gemalen kruidnagel, paprikapoeder, cayennepeper, cacaopoeder en laurierblaadjes toe. Bak nog 2 minuten.
4. Voeg de tomatenblokjes, wortel, paprika, kidneybonen, zwarte bonen, mais en rode wijn toe. Laat het geheel, met de deksel op de pan, zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten zacht zijn.
5. Roer op het laatst het sap van 1⁄2 limoen toe aan de chili.
6. Kook de rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een pan met ruim water en een snuf zout in zo’n 10 minuten gaar. Giet het overtollige kookvocht af en laat de rijst met de deksel op de pan nog even staan.
7. Serveer de chili samen met de rijst, wat verse koriander, een eetlepel haver fraîche en wat limoensap. Eet smakelijk!
Ga jij dit recepten proberen? Of heb jij het kookboek 'Veganbijbel' al in huis? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.
Notities
Benieuwd naar onze favoriete vegan kookboeken? Lees dan dit artikel!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.