Vegan
Ken jij de maaltijdbox van Ekomenu? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vandaag een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu: couscoussalade met venkel. Rijk aan vitaminen, mineralen en vezels, met onder andere nectarine en rode biet!
Ingrediënten
voor 2 personen
130 g biologische volkoren couscous
1/2 st biologische nectarines
1/2 st biologische salanova sla
1 st biologische venkel
25 g biologische hazelnoten
180 g biologische rode biet-haverballetjes
2 el citroensap
1 el olijfolie extra vierge
1 el bakolie
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
2. Was de nectarines en snijd klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken.
3. Meng de nectarines, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
4. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de couscous.
5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Hak grof en strooi over de couscous.
6. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode biet-haverballetjes in 3-5 minuten gaar. Serveer de couscoussalade met de rode biet-haverballetjes en garneer met fijngesneden venkelgroen.
Tip: Lekker met fijngesneden koriander en munt.
Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
voor 2 personen
130 g biologische volkoren couscous
1/2 st biologische nectarines
1/2 st biologische salanova sla
1 st biologische venkel
25 g biologische hazelnoten
180 g biologische rode biet-haverballetjes
2 el citroensap
1 el olijfolie extra vierge
1 el bakolie
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
2. Was de nectarines en snijd klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken.
3. Meng de nectarines, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
4. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de couscous.
5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Hak grof en strooi over de couscous.
6. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode biet-haverballetjes in 3-5 minuten gaar. Serveer de couscoussalade met de rode biet-haverballetjes en garneer met fijngesneden venkelgroen.
Tip: Lekker met fijngesneden koriander en munt.
Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!
En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ziet er weer lekker uit . Wil het wel graag maken, maar ik mis hoe je de biet - haverballetjes moet maken. Groeten Evelien Ravensbergen
11:57 19 januari 2024Hoi Evelien, in dit recept heeft Ekomenu ervoor gekozen om met de biet-haverballetjes uit de winkel aan de slag te gaan. Wij zijn zelf dol op onze zelfgemaakte aubergineballetjes: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/aubergineballetjes-met-pittige-tomatensaus/ misschien dat deze ook lekker zijn in de salade als je zelf balletjes wilt maken! Groetjes, Lieske
11:57 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.