Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!
Ingrediënten
Voor circa 800 ml
10 minuten bereidingstijd
200 g pompoenpitten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld
800 ml heet water
een snufje zeezout
1⁄2 tl vanillepoeder
3 medjooldadels, ontpit en gehakt
Bereidingswijze
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete plantaardige drank? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95
Ingrediënten
Voor circa 800 ml
10 minuten bereidingstijd
200 g pompoenpitten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld
800 ml heet water
een snufje zeezout
1⁄2 tl vanillepoeder
3 medjooldadels, ontpit en gehakt
Bereidingswijze
- Maal alle ingrediënten 1 tot 2 minuten in de blender tot een glad geheel.
- Schenk de inhoud van de blender in een notenzak die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen en laat afkoelen.
- Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Zet in de koelkast en laat hem voor gebruik een paar uur of een nacht staan. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen drie tot vier dagen.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete plantaardige drank? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoi, lijkt me erg leuk én lekker! Maar hoe lang moeten de pitten weken en wat is n notenzak? Groetjes Evelien Ravensbergen
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.