Vega curry: Tikka paneer sizlar
Lauren Kreijger

Vega curry: Tikka paneer sizlar

donderdag 22 augustus 2019
Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
12 grote stukken paneer van 4 x 4 cm

Marinade
2 theelepels gemberpasta
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel chili- en korianderpasta
1 theelepel grove mosterd
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels gemalen chilipeper
1 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 theelepel koriander, geroosterd en gemalen of gestampt
1 theelepel garam masala
1⁄2 theelepel kurkuma
1 theelepel grillkruiden
1 theelepel zout
2 theelepels mosterdolie
2 theelepels koolzaadolie
2 eetlepels yoghurt
sap van 1⁄4 limoen

Voor erbij
Bengaalse tomatensaus
gebakken groenten naar keuze
rijst

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en doe de paneer erbij. Masseer de marinade erin, dek af met plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3. Vet een bakplaat in met wat olie en leg de stukken paneer erop zonder dat ze elkaar raken, of rijg ze aan spiesjes. Gril 10 minuten in het midden van de oven. Draai de kaas halverwege om.
4. Geef er Bengaalse tomatensaus, gebakken groenten en rijst bij.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vega curry van Nahid Hassan gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vega curry
Nahid Hassan
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016120
Prijs: €19,99



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.