3 x mini quiche zonder ei
Lieske van der Waals

3 x mini quiche zonder ei

maandag 09 mei 2016
Vorige maand schreven we een artikel over V-EGGIE, een nieuwe ei-vervanger die we onlangs ontdekten. Dat deze werkt als een echt ei bleek wel met deze ultieme test: drie mini quiches zonder ei! Met heel veel vulling-inspiratie. Wat dacht je van een witlof-blauwe kaas vulling, een zoete aardappel-geitenkaas vulling of een spinazie-ricotta vulling? Mmm…

MIni quiches zonder ei

Ingrediënten voor 3 verschillende mini quiches

Bodem:
300 g bloem
1 tl zout
1 el water
10 g boter
30 g V-EGGIE
200 ml water

Witlof-blauwe kaas vulling:
2/3 witlof
¼ sjalot
2 takjes citroen rozemarijn
2 tl blauwe kaas
10 g V-EGGIE
70 ml water

Zoete aardappel-geitenkaas vulling:
½ zoete aardappel
1 tl zout
¼ sjalot
1/8 tl chilivlokken
¼ knoflook teen
27 g geitenkaas zacht
1 el olie
50 g boerenkool
10 g V-EGGIE
70 ml water

Spinazie-ricotta vulling:
1 el olie
150 g diepvries spinazie
¼ knoflook teen
1/4 sjalot
1 tl pijnboompitten
2 tl ricotta
10 g V-EGGIE
70 ml water

Hoe maak je deze mini quiches zonder ei?

Bodem:
Weeg V-EGGIE af en meng met water. Klop het geheel luchtig met behulp van een staafmixer. Zeef de bloem en meng hier het zout door. Snijdt de boter in blokjes en kneed deze door de bloem. Voeg  het V-EGGIE mengsel toe en kneed tot een mooi geheel. Rol een bal van dit deeg en rol in plastic folie. Plaats dit 30 minuten in de koelkast. Vet ondertussen drie quiche vormpjes in met boter. Na 30 minuten kan je het deeg uitrollen. Vul de quiche vormpjes met het deeg en druk zachtjes aan

Witlof- blauwe kaas vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Snijdt de witlof in de breedte in 3 stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Kruimel de blauwe kaas.  Meng in een schaal het V-EGGIE mengsel met de andere ingrediënten en giet dit in één van de quiche vormpjes. Plaats de rozemarijntakjes op de quiche net voordat deze de oven in gaat.

Zoete aardappel- geitenkaas vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Schil en rasp de zoete aardappel. Zet apart in een schaaltje en voeg zout toe. Zet dit 10 minuten apart. Knijp het vocht uit de zoete aardappel door middel van het indraaien in een theedoek. Snijdt de sjalot en pers de knoflook. Bak deze in één eetlepel olie en voeg de spinazie en chilivlokken toe. Als de ui glazig is en de spinazie zacht zet je dit mengsel apart. Voeg de zoete aardappel en het V-EGGIE mengsel hier aan toe. Vul de quiche vorm met dit mengsel en kruimel hier de geitenkaas over.

Spinazie- ricotta vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Snijdt de sjalot en pers de knoflook. Verwarm in een pan de olie. Bak hier de ui in tot deze glazig is. Voeg hier de spinazie aan toe en wacht tot deze zacht is. Plaats dit mengsel in een kom en meng de V-EGGIE en pijnboompitten hierdoor. Vul de quiche vorm en kruimel hier ricotta over.

Bak de quiches 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180⁰C.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

4 Reacties

Ik heb een vraag: kan je V-EGGIE vervangen door iets anders??

12:14 19 januari 2024

Hoi Lut, je zou het V-EGGIE ei in dit recept kunnen vervangen door gewonen eieren, maar ook door een puree met veel zetmeel (zoals aardappelpuree of pompoenpuree), of door 1,5 geprakte banaan of 50 gram appelmoes. Veel kookplezier!

12:14 19 januari 2024

Waar kan je V-eggie kopen of bestellen? Dat zou ik graag willen weten, want nu mijn vrouw om gezondheidsredenen geen ei meer mag eten, mis ik mijn hartige groente taarten erg. Groet, Peter Brouwer

12:14 19 januari 2024

Dag Peter, tot mijn grote spijt is dit merk volgens mij failliet/niet meer verkrijgbaar. Maar er zijn gelukkig meer ei-vervangers: https://www.dehippevegetarier.nl/gezondheid/gezonde-voeding/ei-en-vervangers/. Hopelijk heb je hier iets aan! Hartelijke groet, Isabel

12:14 19 januari 2024

Hallo Evelyn, Weet je of v-eggie nog te koop is? Ik kan het (met gebruik van Google) niet vinden. Groet, Judith

12:14 19 januari 2024

Hoi, is de mix ook te gebruiken als eiwit of eierdooier?

12:14 19 januari 2024

Dag Evelyn, goede vraag! Volgens mij niet, het is echt de combinatie. Wel een fijne vraag/tip om aan V-EGGIE te stellen! Wie weet kunnen ze dan zoiets ontwikkelen :-)

12:14 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.