3 zomerse meeneem lunches met Quorn
Isabel Boerdam

3 zomerse meeneem lunches met Quorn

donderdag 04 juli 2019
De zomer staat voor de deur en dat betekent lekker buiten eten! Neem je vegetarische lunch makkelijk mee naar het park, in de auto of misschien wel naar het pretpark! Vandaag delen wij 3 recepten voor zomerse meeneem lunches met Quorn: vegan caesarsalade met gepaneerde filets, pizza muffins met vegetarische pepperoni & broodjes Quorn-kerriesalade, lekker zomers!


Vegan caesarsalade met gepaneerde filets van Quorn


Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Quorn gepaneerde filets
1 grote krop Romeinse sla
2 sneetjes (oud) brood
6 el (plantaardige) yoghurt
2 teentjes knoflook
2 el edelgistvlokken
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de boterhammen in blokjes of scheur deze in stukken in het formaat van croutons. Meng de gesneden boterhammen met een scheutje olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper, hussel alles goed door elkaar. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de teentjes knoflook (nog in de schil) naast het brood op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven of tot de croutons goudbruin zijn. Haal de croutons en teentjes knoflook uit de oven en laat afkoelen.

  3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C. Verdeel de Quorn gepaneerde filets over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

  4. Meng met behulp van eens staafmixer of keukenmachine de (plantaardige) yoghurt, gepofte knoflook en edelgistvlokken tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.

  5. Was en snijd de Romeinse sla en verdeel over een grote schaal of in losse meeneembakjes. Haal de Quorn gepaneerde filets uit de oven en snijd in reepjes. Verdeel de gepaneerde filets en de croutons over de sla en giet hier de dressing over. Geniet of neem mee voor onderweg!


Tip! Je kunt ook de dressing apart verpakken en deze net voor gebruik over de salade gieten, dan blijft de sla extra knapperig.

Pizza muffins met Quorn pepperoni Ingrediënten Voor 12 stuks 1 pakje Quorn Pepperoni 250 g zelfrijzend bakmeel 250 ml (plantaardige) melk 2 eieren 1 groene paprika 50 g geraspte kaas 2 tl oregano 1 tl paprikapoeder 60 ml olijfolie zout en peper Extra: muffinvormpjes en muffinbakvorm Bereidingswijze



  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Meng (plantaardige) melk samen met de eieren en olijfolie in een kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in een andere kom en giet langzaam de vloeibare ingrediënten door het zelfrijzend bakmeel tot een beslag.

  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (van ongeveer 1 cm). Snijd ook de Quorn Pepperoni in blokjes van hetzelfde formaat.

  4. Meng de paprikablokjes, Quorn Pepperoni-blokjes, geraspte kaas, oregano en paprikapoeder door het beslag, breng op smaak met zout en peper en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

  5. Bak de pizzamuffins 25-30 minuten in de oven, haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel de pizzamuffins over meeneemdoosjes of geniet meteen!


Broodjes Quorn-kerrie salade Ingrediënten voor 4 broodjes 8 sneetjes brood naar keuze 1 verpakking Quorn Vegetarische Stukjes Dés 2 avocado’s 2 lente-uitjes 200 ml yoghurt 4 el citroensap 2 tl kerriepoeder 1 tl chilivlokken zout en peper Optioneel: 30 g rucola ½ komkommer Bereidingswijze



  1. Meng in een kom de yoghurt samen met het citroensap, kerriepoeder en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd de avocado in blokjes en de lente-ui in dunne plakjes. Voeg de avocado en lente-ui samen met de Quorn Vegetarische Stukjes Dés toe aan het yoghurtmengsel.

  3. Bestrijk 4 sneetjes brood met de vegetarische Quorn-kerriesalade en leg hier de overgebleven sneetjes brood bovenop. Halveer de boterhammen en geniet, of verpak deze om mee te nemen voor onderweg!


Wat is jouw favoriete meeneem lunch?

 Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Of neem eens een kijkje in dit lijstje met 15 x vegan comfort food recepten voor de lunch.

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.