Tzatziki is onwijs veelzijdig. Het is een heerlijke, frisse saus die je over je vegetarische barbecuespiesje kunt doen, maar ook om je brood in te dippen. Ondanks het feit dat het weer nogal wisselvallig is deze zomer, willen we toch graag dit recept met je delen. Deze saus is namelijk niet alleen lekker bij de barbecue, maar ook bij andere gerechten, zoals een vegetarische pita gyros! Zelf tzatziki maken is heel makkelijk en snel, dus probeer het zelf!
Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer
2 tl citroensap
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd deze vervolgens in de lengte doormidden.
2. Verwijder de zachte binnenkant van de komkommer met behulp van een lepel.
3. Rasp de komkommer en laat deze minimaal 5 minuten uitlekken in een vergiet.
4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook en citroensap door elkaar, voeg de uitgelekte komkommer toe en serveer met je favoriete groentegerecht van de barbecue. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept voor tzatziki gemaakt? Vertel ons wat jouw favoriete saus is of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer
2 tl citroensap
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd deze vervolgens in de lengte doormidden.
2. Verwijder de zachte binnenkant van de komkommer met behulp van een lepel.
3. Rasp de komkommer en laat deze minimaal 5 minuten uitlekken in een vergiet.
4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook en citroensap door elkaar, voeg de uitgelekte komkommer toe en serveer met je favoriete groentegerecht van de barbecue. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept voor tzatziki gemaakt? Vertel ons wat jouw favoriete saus is of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.