5 feestelijke plantaardige beschuitjes
Isabel Boerdam

5 feestelijke plantaardige beschuitjes

zaterdag 22 juni 2019
Eet jij wel eens een beschuitje? Zelf eten wij vooral in het weekend een beschuitje op bed! Eet jij nou nooit een beschuitje of ben jij je beschuitje met hagelslag wel een beetje zat? Dan helpen wij jou graag met 5 tips voor plantaardig beschuitbeleg dat heel makkelijk is én er leuk uitziet op de ontbijttafel of op bed!

NIEUW: Becel Pure zonder palmolie
Een 100% plantaardige spread, vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen: dat heeft onze aandacht getrokken. Becel Pure is een plantaardige variatie op boter zonder palmolie, lactose of conserveringsmiddelen, en dat vinden wij wel heel bijzonder. Maar, je vraagt je misschien af, waar is Becel Pure dan wel van gemaakt? Becel Pure is gemaakt van koolzaad-, zonnebloem-, shea-, lijnzaad- en kokosolie en bevat van nature Omega 3 en 6. De meeste olieën uit dit lijstje zal je vast herkennen, wij keken alleen een beetje op bij 'shea olie', want wat is dat? Shea olie is een plantaardige oliesoort, die wordt gewonnen uit de shea boom. Wat opvallend is, is dat shea olie bij kamertemperatuur vast is, wat de plantaardige spread smeerbaar maakt, zoals je gewend bent van Becel. Dat is wel zo makkelijk voor op een beschuitje ;-) Daarnaast draagt de shea olie bij aan de volle, romige smaak van Becel Pure. Genieten zonder onnodige toevoegingen dus, op een duurzame manier!


Beschuitje crushed avocado met cranberries

Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 beschuit
½ avocado
1 tl gedroogde cranberries
1 tl Becel Pure
zout en peper


Bereidingswijze

Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Verwijder de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees doormidden. Prak het vruchtvlees met behulp van een vork en breng de avocado op smaak met zout en peper. Bestrijk het beschuitje met de crushed avocado en garneer met gedroogde cranberries.


Beschuitje hummus met appel en balsamico


Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 beschuit
2 tl hummus
¼ appel, in plakjes
1 tl balsamicoazijn
1 tl Becel Pure
zout en peper

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Verdeel de hummus over het beschuit en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de plakjes appel over de hummus en bestrijk met balsamicoazijn.


Beschuitje aardbeien-chia jam met banaan


Ingrediënten voor 1 beschuitje
¼ banaan, in plakjes
1 tl Becel Pure

Voor een potje jam:
225 g aardbeien, uit de diepvries
3 el chiazaad

 

Bereidingswijze
Laat de aardbeien ontdooien, of warm deze kort op in een steelpannetje en blend de aardbeien met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot moes. Verwarm de aardbeienmoes in een steelpan en voeg chiazaadjes toe. Roer alles goed door elkaar, zet het vuur uit en laat het pannetje nog 15 minuten staan zodat de jam kan opstijven. Besmeer een beschuitje met Becel Pure, gevolgd door een laag chiajam en garneer met plakjes banaan.


Beschuitje groentetuintje


Ingrediënten voor 1 beschuitje
5 plakjes komkommer
2 radijsjes, in plakjes
klein handje rucola
1 tl Becel Pure

 

 

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure en garneer met plakjes komkommer, radijs en rucola.

Beschuitje chocolade granola
Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 tl cacao nibs
1 tl ongebrande noten, grofgehakt
1 tl pompoenpitjes
1 tl zonnebloempitten
1 tl havervlokken
1 tl agavesiroop
1 tl Becel Pure

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Meng in een schaaltje de cacao nibs, ongebrande noten, pompoen- en zonnebloempitjes, havervlokken en agavesiroop. Verdeel het chocolade-granola mengsel over het beschuitje.

Ken jij Becel Pure al? Wat is jouw favoriete beschuit creatie? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Rest alleen nog de interessante vraag: hoe komen jullie aan plantaardige beschuitjes? :-) Misschien wel handig om te vermelden, zeker met een titel als dit, want nu wekt het de indruk dat het om volledig plantaardige beschuiten gaat.

11:51 19 januari 2024

Hoi Mythe, goede vraag! Ik ben er even ingedoken, en in principe is het meeste beschuit plantaardig, de ingrediënten van het beschuit dat wij gebruikt hebben in dit recept 'Bolletje Boeren donker volkoren beschuit' en lazen op de achterzijde de volgende ingrediënten: Ingrediënten: TARWEMEEL (waarvan 68% volkoren), HAVERVLOKKEN, moutextract (GERST, TARWE), 5,5% zaden (geroosterd SESAMZAAD, lijnzaad), suiker, 4,5% zonnebloempitten, gist, TARWEGLUTEN, glucosestroop, zout, plantaardige oliën (palm, raap), emulgator (SOJALECITHINE), ROGGEBLOEM. Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen en eieren. <- dit laatste betekend dat er geen eieren in het beschuit zitten, maar dat het beschuit in een fabriek is gemaakt waar eieren in andere producten verwerkt worden. Deze disclamer is verplicht, en zal je tegenkomen op veel ingrediëntenlijsten, dit betekend alleen niet dat het beschuit zelf niet plantaardig is. Ik snap wel de verwarring, en dit is natuurlijk net hoe streng je zelf om gaat met dit soort producten. Lastig wel, maar voor ons zijn deze beschuitjes plantaardig :-)

11:51 19 januari 2024

Mmm, het beschuitje chocolade granola klinkt fantastisch!!

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.