In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek, waarmee je je eigen bieslook-roomkaaz maakt!
Ingrediënten
Voor 200 gram, 4-5 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 10 minuten
200 g stevige tofu
2 el kokosolie, gesmolten
2 el citroensap
½ tl fijngemalen zeezout
¼ tl knoflookpoeder
1 el water
10 g bieslook, fijngesneden
keukenmachine of staafmixer
goed afsluitbare bak
Bereidingswijze
Tip! Serveer op bagels, brood of toastjes.
Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis
Ingrediënten
Voor 200 gram, 4-5 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 10 minuten
200 g stevige tofu
2 el kokosolie, gesmolten
2 el citroensap
½ tl fijngemalen zeezout
¼ tl knoflookpoeder
1 el water
10 g bieslook, fijngesneden
keukenmachine of staafmixer
goed afsluitbare bak
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten, behalve de bieslook, in een keukenmachine of met een staafmixer en mix tot een gladde massa.
- Voeg eventueel 1-2 extra eetlepels water toe om de gewenste dikte te krijgen. Roer daarna de bieslook door de roomkaas.
- Schep in een bak en bewaar in de koelkast.
Tip! Serveer op bagels, brood of toastjes.
Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.