In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!
Ingrediënten
Voor 4 porties van ruim 100 ml
40 g ongebrande cashewnoten (8 uur geweekt in 200 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
400 ml kokosmelk
1 el + 1 tl arrowroot
¾ tl agar agar
70 g ahornsiroop
1 tl vanille-extract
snufje gemalen kurkuma
snufje gemalen zeezout
4 el rietsuiker
Benodigdheden
keukenmachine of blender
kleine steelpan
garde
4 crème-brûléevormpjes
crème-brûléebrander
Bereidingswijze
Tip: De kokos-crème-brûlée is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis
Ingrediënten
Voor 4 porties van ruim 100 ml
40 g ongebrande cashewnoten (8 uur geweekt in 200 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
400 ml kokosmelk
1 el + 1 tl arrowroot
¾ tl agar agar
70 g ahornsiroop
1 tl vanille-extract
snufje gemalen kurkuma
snufje gemalen zeezout
4 el rietsuiker
Benodigdheden
keukenmachine of blender
kleine steelpan
garde
4 crème-brûléevormpjes
crème-brûléebrander
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten, behalve de rietsuiker, in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een kleine steelpan en breng, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten al roerend zachtjes koken.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes, laat iets afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel vlak voor serveren de rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met de crème-brûléebrander, of even onder de grill van de oven, tot de suiker gesmolten is. Serveer direct.
Tip: De kokos-crème-brûlée is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.