7 minuten in de keuken - Wok is het nieuwe kookboek van de reeks '7 minuten in de keuken' kookboeken. Het is geschreven door Mathilde Motte, met de gedachte 'dat je niet altijd uren in de keuken kunt staan'. In dit kookboek staat wokken centraal en laat zien dat het een snelle en gezonde kooktechniek is. Het levert gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijden op, waaronder deze Bibimbap! Vandaag mogen wij het recept met jullie delen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Chinese kool
2 teentjes knoflook
2 tl pimentpuree
4 wortels
3 el sojasaus
1 ½ tl donkere basterdsuiker
2 tl sesamzaad
2 norivellen
4 kommen gekookte rijst
4 eidooiers
1 scheutje sesamolie
plantaardige olie
Bereidingswijze
1. Snijd de kool in reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de koolreepjes 3 tot 4 minuten. Voeg de geperste knoflook en pimentpuree toe. Roer alles goed door. Bak het geheel nog 1 minuut en zet het even apart.
2. Schraap de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelplakjes 3 tot 4 minuten. Voeg de sojasaus, suiker en het sesamzaad toe. Roer alles goed door en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten.
Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Wok gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
7 minuten in de keuken - Wok
Mathilda Motte
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022335321
Prijs: €14,99
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Chinese kool
2 teentjes knoflook
2 tl pimentpuree
4 wortels
3 el sojasaus
1 ½ tl donkere basterdsuiker
2 tl sesamzaad
2 norivellen
4 kommen gekookte rijst
4 eidooiers
1 scheutje sesamolie
plantaardige olie
Bereidingswijze
1. Snijd de kool in reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de koolreepjes 3 tot 4 minuten. Voeg de geperste knoflook en pimentpuree toe. Roer alles goed door. Bak het geheel nog 1 minuut en zet het even apart.
2. Schraap de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelplakjes 3 tot 4 minuten. Voeg de sojasaus, suiker en het sesamzaad toe. Roer alles goed door en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten.
Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken - Wok gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
7 minuten in de keuken - Wok
Mathilda Motte
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022335321
Prijs: €14,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Mocht iemand hun boek "7 minuten in de keuken-wok" aan mij willen doorverkopen dan hoor ik het heel graag! Hij is helaas overal waar ik kijk uitverkocht :-(
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
In de intro staat dat dit : 'een goed vullende maaltijd' is. Met licht verteerbare Chinese kool, 4 wortels en witte rijst is dit een hoofdgerecht wat niet eens in de buurt komt van een volwaardige maaltijd (die goed vult).
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dit recept is niet volledig! Er staat niet beschreven wat je met de eidooier en de nourivellen moet doen.
11:51 19 januari 2024Hoi Marijke, je hebt helemaal gelijk, dit staat niet in het kookboek beschreven. De norivellen gebruik je om aan het einde het gerecht mee te garneren. Daarnaast heb ik je vraag betreft de eidooiers even nagevraagd, ik hoop hier spoedig antwoord op te kunnen geven. Groetjes, Lieske
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.