Recepten
Dit recept voor een snelle frisse aardappel, venkel en tomatenschotel komt uit het boek À la minute. In dit Frans georiënteerde kookboek staan veel lichte en voedzame recepten met een Frans tintje. Benieuwd naar het kookboek À la minute van Mari Maris? Lees dan ook onze review!
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g à 1 kg vastkokende aardappel, in partjes
4 venkels, in de lengte in partjes van 1 cm breed
4 rode uien, gehalveerd en in partjes
2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
4 mooi rijpe tomaten, in partjes
8 takjes basilicum, gerist en gehakt
grof zeezout
olijfolie
Optioneel
stuk oude pecorino of Parmezaan, of als vegan optie: edelgistvlokken
Bereidingswijze
Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit het kookboek À la minute? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
À la minute
Mari Maris
Uitgever: Carrera
ISBN: 9789048856374
Prijs: €31,99
Fotocredits: René Mesman
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g à 1 kg vastkokende aardappel, in partjes
4 venkels, in de lengte in partjes van 1 cm breed
4 rode uien, gehalveerd en in partjes
2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
4 mooi rijpe tomaten, in partjes
8 takjes basilicum, gerist en gehakt
grof zeezout
olijfolie
Optioneel
stuk oude pecorino of Parmezaan, of als vegan optie: edelgistvlokken
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan water aan de kook, voeg zout en aardappelen toe en kook ze in circa 8 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat goed uitdampen.
- Verwarm op middelhoog vuur twee koekenpannen met een beetje olie. Verdeel over de ene pan de partjes aardappel zo dat ze de ruimte hebben om te bakken. Laat ze in 4 à 5 minuten goudgeel bakken en schud dan om, geef in een paar minuten de andere kant ook een kleurtje.
- Fruit tegelijkertijd in de andere pan de venkel en ui. Schud om als er lichte schroeiplekjes op komen en blus af met een bodempje water.
- Laat het vocht in ongeveer 4 minuten verdampen en voeg dan de knoflook en tomaat toe. Draai het vuur wat lager als de tomaat begint te bakken en geef het nog 2 à 3 minuten. Maal er peper over en bestrooi met de basilicum en een kneepje zeezout.
- Verdeel de aardappelen en de groenten over de borden en rasp eventueel kaas over de groenten.
Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit het kookboek À la minute? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
À la minute
Mari Maris
Uitgever: Carrera
ISBN: 9789048856374
Prijs: €31,99
Fotocredits: René Mesman
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.