Aardpeertaart met geitenkaas
Isabel Boerdam

Aardpeertaart met geitenkaas

maandag 13 februari 2017
Aardpeer is ondanks dat het bijna een vergeten groente is, onze groente van de maand! Hij is namelijk ontzettend lekker en je kan er alle kanten mee op. Dit recept voor een hartige taart met aardpeer, geitenkaas en verschillende groenten is een heerlijk gezonde variatie voor het diner. Feestelijk, warm, knapperig en zacht, echt een aanrader!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
50 gr walnoten
100 gr havervlokken
140 gr speltbloem
5 tl bakpoeder
4 el olijfolie
5 el amandelmelk
Zout en peper

Inhoud van de taart
650 gr aardperen, geschild
3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 el olijfolie
800 gr spinazie
2 tl tijm
2 tl chilipoeder
150 gr geitenkaas
3 eieren

Benodigdheden
Springvorm 20 cm
Keukenmachine

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin dan met het deeg: maal de walnoten fijn met een keukenmachine en mix het samen met de havervlokken, de bloem en het bakpoeder. Voeg de olijfolie en amandelmelk toe en mix het verder tot een mooi kneedbaar deeg. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vet een springvorm van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak het deeg 15 minuten in de oven. Dan nu, de aardperen! Schil de aardperen en snijd ze in stukjes van 1-2 centimeter. Kook ze in 8 minuten beetgaar en giet ze hierna af. Voor de tomatenpuree: snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze in een koekenpan met olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de tomatenstukjes, tijm en chilipoeder toe en laat het met deksel op pan 15 minuten pruttelen. Laat het vervolgens zonder deksel 15 minuten inkoken. Nadat het is ingedikt, kun je de puree inwrijven met een zeef of zachtjes met een vork pureren. Voeg de spinazie in verdeelde hoeveelheden toe aan de tomatenpuree en laat het inslinken door een deksel op de pan te leggen. Nu mag alles gemengd worden! De aardperen, tomatenpuree, spinazie en eieren mogen door elkaar gehusseld worden en in de springvorm worden gelegd. Verkruimel de geitenkaas als laatste op het mengsel om de aardpeertaart af te toppen. Bak de aardpeertaart met geitenkaas in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. De taart is ook erg lekker op kamertemperatuur!

Heb jij de aardpeertaart gemaakt? Verras ons met jouw creatie in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Zag er erg lekker uit maar valt tegen. De bodem is droog en bitter volgens recept gemaakt. De Chili poeder staat in ingrediënten maar niet in het recept, omgekeerd met de laurier. Helaas, ik zal m niet meer maken..

12:10 19 januari 2024

Hoi Pauline, dank je wel voor de feedback. Wij hebben het recept zelf al een tijdje niet meer gemaakt, maar zullen het recept binnenkort eens onder de loep nemen. Hopelijk vind je voor de volgende keer een ander lekker recept op de website:-)

12:10 19 januari 2024

Ziet er lekker uit zeg! Ik heb toevallig ook net een groentetaartje gemaakt, maar wel een hele luie variant, met kant-en-klaar bladerdeeg :-) Mocht je even willen piepen, recept via http://deluievegetarier.com/groentetaart_cannellonni/ groetjes!

12:10 19 januari 2024

Hoi Isabel, kun je de taart ook invriezen en later eten? Wat raad je aan?

12:10 19 januari 2024

Hi Nienke, taarten invriezen vind ik altijd een beetje spannend - om eerlijk te zijn heb ik daar zelf niet zoveel ervaring mee. Ik ben dan bang dat hij daarna ongelijkmatig ontdooit en opwarmt, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Dus je kan het zeker proberen en laat me dan ajb hoe dat was! :-)

12:10 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.