De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: 'Het mediterrane forest feast kookboek'. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit oranje drankje thuis zelf voor Koningsdag!
Je kunt dit trendy maar klassieke Italiaanse drankje op een warme avond drinken op het strand, of als aperitief voor een avondmaaltijd. Voor deze drank wordt Aperol, een helder oranje, bittere likeur die op Campari lijkt, maar met een lager alcoholgehalte, gemixt met prosecco. Het traditionele recept bevat vaak een scheutje mineraalwater en een schijfje sinaasappel als garnering, maar in deze versie zit iets meer prik en proef je bij elke slok het verfrissende aroma van grapefruit en tijm.
Ingrediënten
2 takjes verse tijm
1 schijfje roze grapefruit
60 ml Aperol
60 ml bruisend mineraalwater (grapefruitsmaak, ongezoet)
60 ml prosecco (of andere sprankelende witte wijn)
Bereidingswijze
1. Giet gelijke delen (steeds circa 60 ml) Aperol, prosecco en bruisend mineraalwater in een glas over ijsblokjes.
2. Garneer met een schijfje roze grapefruit en twee takjes verse tijm.
Ga jij dit drankje maken? Of een ander recept uit het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99
Je kunt dit trendy maar klassieke Italiaanse drankje op een warme avond drinken op het strand, of als aperitief voor een avondmaaltijd. Voor deze drank wordt Aperol, een helder oranje, bittere likeur die op Campari lijkt, maar met een lager alcoholgehalte, gemixt met prosecco. Het traditionele recept bevat vaak een scheutje mineraalwater en een schijfje sinaasappel als garnering, maar in deze versie zit iets meer prik en proef je bij elke slok het verfrissende aroma van grapefruit en tijm.
Ingrediënten
2 takjes verse tijm
1 schijfje roze grapefruit
60 ml Aperol
60 ml bruisend mineraalwater (grapefruitsmaak, ongezoet)
60 ml prosecco (of andere sprankelende witte wijn)
Bereidingswijze
1. Giet gelijke delen (steeds circa 60 ml) Aperol, prosecco en bruisend mineraalwater in een glas over ijsblokjes.
2. Garneer met een schijfje roze grapefruit en twee takjes verse tijm.
Ga jij dit drankje maken? Of een ander recept uit het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.