Mug cakes - cakejes in een mok - zijn heerlijk als ontbijt of als snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf. Deze appel-kaneel mug cake is een overheerlijk tussendoortje, maar je kunt ‘m ook aanvullen met een lepeltje notenpasta en wat extra fruit voor een feestelijk ontbijt.
Wat heb je nodig?
4 eetlepels speltmeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 banaan
2 eetlepels havermelk
1/2 eetlepel agave siroop
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 theelepel kaneel
1/2 appel, in blokjes
snufje zout
Hoe maak je het?
1. Meng de droge ingrediënten in een grote mok.
2. Prak de banaan fijn, voeg deze met de overige ingrediënten toe en roer goed.
3. Leg eventueel wat extra appel op de bovenkant van het mengsel.
4. Plaats de mok voor 2-3 minuten in de magnetron of voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als je ‘m in de oven bakt, let er dan wel op dat je mok in de oven kan.
5. De mug cake is goed als deze niet langer vochtig is en als het midden van de bovenkant lichtjes terugspringt wanneer je deze indrukt.
6. Serveer met nog een snufje kaneel en eventueel wat extra agave siroop.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
4 eetlepels speltmeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 banaan
2 eetlepels havermelk
1/2 eetlepel agave siroop
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 theelepel kaneel
1/2 appel, in blokjes
snufje zout
Hoe maak je het?
1. Meng de droge ingrediënten in een grote mok.
2. Prak de banaan fijn, voeg deze met de overige ingrediënten toe en roer goed.
3. Leg eventueel wat extra appel op de bovenkant van het mengsel.
4. Plaats de mok voor 2-3 minuten in de magnetron of voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als je ‘m in de oven bakt, let er dan wel op dat je mok in de oven kan.
5. De mug cake is goed als deze niet langer vochtig is en als het midden van de bovenkant lichtjes terugspringt wanneer je deze indrukt.
6. Serveer met nog een snufje kaneel en eventueel wat extra agave siroop.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.