Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes
Vince Fajardo

Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes

donderdag 06 maart 2025
Naar recept
voorgerecht
Aziatisch
Asian Green is een kookboek met veganistische recepten, waarbij jein de Aziatische wereld waant. Dit kookboek bevat een hoofdstuk met recepten om te delen en zoals jullie misschien weten houden wij daar wel van! Lekker lang tafelen, met een tafel vol eten, wie wilt dat nou niet? Met deze kikkererwtenballetjes van citroengras en tofu verras jij je gasten met een heerlijk voorgerecht! Benieuwd geworden naar dit recept? Lees hier hoe je deze balletjes zelf kunt maken.

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Voor het serveren

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de tofu uitlekken en hak vervolgens in grove stukken. Doe de tofu, gember, het citroengras, zout en de witte peper in een keukenmachine en pureer alles glad.

Stap 2

Meng in een kleine kom de maïzena en aquafaba met een vork tot een papje. Giet dit in de keukenmachine en pureer. Schep het tofumengsel in een kom.

Stap 3

Doe de kikkererwten in de keukenmachine en pulseer ze tot ze grof gehakt en een beetje ‘klonterig’ zijn; je kunt hiervoor ook een mes gebruiken. Roer de kikkererwten door het tofumengsel.

Stap 4

Voeg ook de chilipeper, koriandersteeltjes en bosui toe aan het mengsel en meng alles goed.

Stap 5

Vorm er nu met natte handen 30 balletjes van. Bestuif ze met de bloem en zet opzij.

Stap 6

Verhit een wok op een hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de plantaardige olie erin. Werk in porties van 5-10 balletjes per keer, afhankelijk van de grootte van de wok. Laat ze met een schuimspaan voorzichtig in de olie zakken. Schep wat van de olie over de balletjes om ze rondom helemaal bruin te bakken. Bak de balletjes in 2-3 minuten goudbruin. Haal ze dan voorzichtig uit de wok en laat ze op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken. Herhaal met de overige balletjes.

Stap 7

Leg elk balletje op een spinazieblad, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met een scheutje zoete chilisaus. Serveer meteen.

Asian Green

€ 17,99

bol.com

asian green everyday plantbased recipes inspired by the east

Heb jij dit recept of een ander recept uit 'Asian Green' gemaakt? Wat vond je er van?

Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.