Aspergevelouté
ZTRDG

Aspergevelouté

zaterdag 13 mei 2017

Deze velouté van asperges is een zeer zachte, fluweelachtige soep en heeft uiteraard een romige, volle smaak. Nog wat sjalotjes, aardappelstukjes toevoegen en garneren met veldsla of rucola om het helemaal af te maken. Wat heb je nodig voor de aspergevelouté? 500 g asperges 2 sjalotten 30 g boter 1 kruimige aardappel (bijv. Frieslander) 1 l aspergekookvocht (blijft over na het koken van de asperges) 200 ml slagroom 1 eigeel eventueel: veldsla of rucola zout en peper Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG! Hoe maak je de aspergevelouté? Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij 2 cm van de onderkant af. Zet op met koud water, de schillen en afsnijdsels. Breng aan de kook en kook in ca. 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Gooi de schillen en afsnijdsels weg. Snipper de sjalotten en bak op laag vuur in de boter glazig. Schil de aardappel en snij in blokjes. Bak ca. 3 min mee met de sjalotten. Roer er het aspergekookvocht door en laat 20 min. zachtjes koken. Snij de asperges in schijfjes en kook 5 min. mee in de soep. Pureer de soep en haal door een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Meng de room met het eigeel. Haal de soep van het vuur en roer er met een garde het roommengsel door. Schenk de soep in kommen en garneer eventueel met een blaadje veldsla of rucola. Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Ik vraag me af of herder crunch wel vegetarisch is .

12:08 19 januari 2024

Excuus Chantal, je hebt helemaal gelijk. Dit hadden we over het hoofd gezien toen we dit recept van ZTRDG uitzochten! We hebben deze topping direct uit het recept verwijderd, verder is de veloute 100% vegetarisch. Bedankt voor het scherpe oog en excuus voor de verwarring!

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.