Aubergine uit de oven met spruiten-linzen salade
Isabel Boerdam

Aubergine uit de oven met spruiten-linzen salade

woensdag 26 februari 2014
Een goed geroosterde aubergine uit de oven is perfect als lunch, voor- of hoofdgerecht! Belegd met deze spruiten-linzen salade en de granaatappelpitjes is het een herfstige en toch lichte combinatie die veel mensen zal verrassen.

Wat heb je nodig?
Voor de aubergine:
4 aubergines (1 aubergine per persoon, als hoofdgerecht)
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

Voor de salade:
400 gram spruiten
200 gram linzen / 1 blik

Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
1 citroen, geperst
2 eetlepels ahornsiroop

Voor de garnering:
½ granaatappel, de pitjes

Extra:
Combineren met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood.

Hoe maak je deze aubergine met spruiten-linzen salade?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de aubergines door het midden en snij het vruchtvlees kruislings in zonder het huidje te beschadigen. Leg ze op een ovenplaat, bestrijk met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en laat 40 minuten roosteren tot de randjes beginnen te schrompelen en ze van binnen warm en zacht zijn. Zorg ondertussen dat de linzen gekookt zijn volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes en snij ze fijn of laat ze grof malen in een keukenmachine. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer daarin de gehakte spruitjes gedurende 1 minuut. Giet direct af en koel met koud water. Laat goed ze goed uitlekken of droog in een slacentrifuge. Maak dan de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap en de ahornsiroop. Mix de linzen door de spruiten en voeg de dressing toe. Verdeel tot slot de aubergines (net uit de oven!) over de borden en beleg met een paar lepels van de salade. Garneer met de pitjes van de granaatappel. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.