Australian 'meat' pie met vegetarische Tomeato burger
Isabel Boerdam

Australian 'meat' pie met vegetarische Tomeato burger

zondag 29 april 2018






Deze Australian 'meat' pie is een heerlijk smaakvol gerecht, omhuld in een prachtig bladerdeegkorstje. Het vlees wordt vervangen door de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Het recept voor de Australian 'meat' pie met Tomeato burger vind je hier!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 &samhoud Tomeato Burgers (Albert Heijn)
2 uien
1 knoflookteen
olie
tomatenpuree (70g)
200 ml water
1⁄2 blokje paddenstoelenbouillon
1 el ketjap manis
blik linzen (310 g)
1 el bloem
peper
(room)boter om in te vetten
1 pakje roomboter bladerdeeg
1ei

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de ui en knoflook fijn en de Tomeato Burgers in blokjes.
3. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten aan, bak daarna de Tomeato blokjes mee. Als de ui goudbruin kleurt, mag het blikje tomatenpuree erbij. Bak dit nog even mee. Voeg tot slot het water toe.
4. Snijd het 1/2 blokje paddenstoelenbouillon zo fijn mogelijk en voeg dit samen met 1 el ketjap manis aan het mengsel toe. Laat dit even pruttelen.
5. Na 5 minuten mag het uitgelekte blikje linzen met 1 el bloem erbij. Meng dit goed en voeg naar smaak peper toe.
6. Vet een ovenvast schaaltje in met (room) boter en beleg de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Vul het schaaltje tot de rand met het mengsel, leg er een ronde plak bladerdeeg bovenop en druk de randen vast.
7. Bestrijk de pie met 1 losgeklopt ei en bak het ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Serveer de pie warm of koud, samen met de saus van Chef Moshik.








Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Deze is echt ontzettend lekker. Volgende keer doe ik er wat champignons door, kaas jammie.... Dank je voor dit recept.

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.