Avocadotoast met een twist
Als we dan een keer avocadotoast eten, willen we er ook wel écht van genieten. Knoflook-balsamico paddenstoelen zijn, volgens ons, de perfecte smaakmaker om onze avocadotoast naar een nog hoger niveau te tillen. Deze combinatie geeft een extra hartige twist aan een eenvoudig gerecht. De paddenstoelen worden gebakken met knoflook en besprenkeld met balsamicoazijn, wat zorgt voor een diepe smaak met een vleugje zoet en zuur. Ideaal voor een voedzaam ontbijt of een heerlijke lunch.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor avocadotoast
Wat heb je nodig
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitjes 5-6 minuten tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om en let erop dat ze niet verbranden. Haal de pan van de warmtebron en laat de pijnboompitjes afkoelen.
Stap 2
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur. Doe de knoflook in de pan en roerbak 1-2 minuten mee. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 4-5 minuten mee. Doe tenslotte de balsamico crema toe, roer nog even kort door en haal de pan van de warmtebron. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Gril de sneeën brood krokant in een oven op de grillstand, tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.
Stap 4
Prak de avocadostukjes met behulp van een vork tot een grove spread en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Leg de sneeën brood op de borden en verdeel hier de avocado spread over. Verdeel hier vervolgens de knoflook-balsamico paddenstoelen over en garneer met de pijnboompitjes. Serveer direct.
Heb jij dit recept voor een avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heerlijk, dit weekend maken.
04:43 24 oktober 2024Hi esther! Wat leuk!! Laat je ons weten hoe je het vond? Liefs, Karlijn
20:29 28 oktober 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.