Met deze wafels is het ontbijt in het weekend een feestje! Het wafelrecept komt uit het boek Uit de keuken van Fatima - Elke dag anders, van Fatima El Irari. Ze maakt deze wafels met slechts een paar ingrediënten, waardoor ze niet alleen onwijs lekker zijn, maar ook heel eenvoudig te maken! De wafels zijn super geschikt om iemand te verrassen met een lekker ontbijtje of een heerlijke lunch. Of je maakt ze voor het toetje met een grote toef slagroom. Ingrediënten Voor 10 stuks 200 g bloem 1 tl zout 100 g kristalsuiker 8 g vanillesuiker 2 tl bakpoeder 1 tl kaneel 2 rijpe bananen 2 eieren 150 ml melk Overig honing vers fruit poedersuiker Ook nodig wafelijzer keukenmachine of handmixer Bereidingswijze
- Roer de bloem, het zout, de kristalsuiker, vanillesuiker, het bakpoeder en de kaneel door elkaar. Zet de kom opzij.
- Prak de rijpe bananen in een aparte kom fijn met een vork.
- Breek de eieren erbij en mix 1 minuut met de bananen.
- Voeg het mengsel van de droge ingrediënten en de melk toe.
- Mix het beslag 1-2 minuten met de garde glad.
- Vet het wafelijzer licht in met olie en verdeel er per wafel ongeveer 3 eetlepels beslag in. Bak de wafels 3-5 minuten.
- Serveer de warme wafels met wat poedersuiker, honing en vers fruit.
Uit de keuken van Fatima - Elke dag anders Fatima El Irari Fotograaf: © Sabine Konings Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Ga jij jezelf of iemand verrassen met deze banana wafels voor het ontbijt? En ben jij benieuwd naar het kookboek Elke dag anders?
Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Op zoek naar een manier om thuis wafels te maken? In dit artikel bespreken we onze favoriete wafelijzers!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.