Niets is zo lekker als een feestelijk ontbijtje in het weekend (in bed). Deze bananenpannenkoekjes lenen zich daar perfect voor! Super snel gemaakt, heel smaakvol en ook nog eens gezond en glutenvrij (want op basis van banaan). Heerlijk met blauwe bessen, romige yoghurt, ahornsiroop en een snufje kaneel.
Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoekjes:
2 bananen
4 eieren
40 gram kokosrasp
100 gram blauwe bessen
snufje zout
kokosolie
Voor de garnering:
extra kokosrasp
extra blauwe bessen
ahornsiroop / volle yoghurt / kaneel
Hoe maak je deze zondagse bananenpannenkoekjes?
Doe de bananen met de eieren en de kokosrasp in een blender en mix tot een beslag. Roer de blauwe bessen erdoor samen met een snufje zout. Verhit kokosolie in een koekenpan en gebruik ongeveer 3 grote eetlepels beslag per pannenkoekje. Bak totdat de bovenkant gedroogd is, keer de pannenkoek om, bak nog een minuutje tot deze kant ook goudbruin is. Serveer met kokosrasp, blauwe bessen, ahornsiroop, volle yoghurt en een snufje kaneel. Geniet van het weekend!
Bron: Fresh & Light van Donna Hay
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoekjes:
2 bananen
4 eieren
40 gram kokosrasp
100 gram blauwe bessen
snufje zout
kokosolie
Voor de garnering:
extra kokosrasp
extra blauwe bessen
ahornsiroop / volle yoghurt / kaneel
Hoe maak je deze zondagse bananenpannenkoekjes?
Doe de bananen met de eieren en de kokosrasp in een blender en mix tot een beslag. Roer de blauwe bessen erdoor samen met een snufje zout. Verhit kokosolie in een koekenpan en gebruik ongeveer 3 grote eetlepels beslag per pannenkoekje. Bak totdat de bovenkant gedroogd is, keer de pannenkoek om, bak nog een minuutje tot deze kant ook goudbruin is. Serveer met kokosrasp, blauwe bessen, ahornsiroop, volle yoghurt en een snufje kaneel. Geniet van het weekend!
Bron: Fresh & Light van Donna Hay
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Notities
Dit zijn volgens ons de beste inductiepannen!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Is er een alternatief voor de kokos te bedenken? Ik houd niet van kokos in zoete gerechten...
12:19 19 januari 2024Hi Laura! Je kan het er gemakkelijk uitlaten, geen probleem! Anders chia zaad lijkt me ook lekker of cacao nibs. Groetjes, Isabel
12:19 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Deze lijken me heerlijk! Ik bak weleens bananenpannenkoek maar is weer 'n heel ander recept. Ik bewaar het en binnenkort gaan we dit eens proberen.
12:19 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi, Is het niet mogelijk om kokosmeel te gebruiken i.p.v kokosrasp?? Ik maak weleens amandelpannenkoekjes. Maar ik wil i.p.v amandelen kokosmeel gaan gebruiken omdat dat gezonder is.
12:19 19 januari 2024Dag Mari, dat zou je zeker kunnen proberen! Kokosmeel geeft wel een andere smaak en structuur dan kokosrasp, dus je zal er een beetje mee moeten experimenteren. Laat me weten hoe het gaat! :-)
12:19 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.