Barbecue: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto
Mariëlle van Stek

Barbecue: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto

zaterdag 25 augustus 2018
Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar voor gevulde courgettes. Je vult ze met romige ricotta, tomaat-amandelpesto en basilicum. Binnen 10 minuten klaar!

Ingrediënten
2 courgettes
1 potje Pesto Gustoso verkrijgbaar bij Oil & Vinegar
250 g ricotta
2 takjes basilicum
4 el paneermeel
peper
zout

Bereidingswijze
Verwarm de barbecue voor. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 3 cm dik en maak kommetjes van de plakken door ze voorzichtig met een lepeltje uit te hollen. Pluk de basilicumblaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng vervolgens de ricotta, de Pesto Gustoso, de basilicum en het paneermeel door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Vul de courgettekommetjes met het mengsel en gril ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.