Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Tofu-avocadodip
Bereidingswijze
Stap 1
Week 4 vellen bakpapier gedurende 10 minuten. Knijp het water eruit.
Stap 2
Verdeel de aardappels over het bakpapier. Snijd de uien in parten en leg ze bij de aardappels.
Stap 3
Voeg de boter of olijfolie toe.
Stap 4
Bestrooi met komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, chilipoeder en ook wat zout en peper. Vouw de hoeken van het bakpapier naar binnen en bind met keukentouw de punten bij elkaar zodat je een zakje hebt.
Stap 5
Halveer voor de tofu-avocadodip de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dip toe en blend tot een smeuïge massa.
Stap 6
Gril de pakketjes op directe warmte gedurende 15 minuten. Doe de deksel met de luchtklep open. Verhuis de pakketjes naar indirecte warmte als het papier gaat branden of besprenkel ze met water. Serveer de aardappels met de tofu-avocadodip
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept?
Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer tofu-inspiratie? Neem een kijkje op onze 'How-toTofu'-pagina!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.