Barbecue: patatas bravas
Lieske van der Waals

Barbecue: patatas bravas

zaterdag 15 juni 2019

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: patatas bravas uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson! Ingrediënten Voor 4 personen 4 grote aardappelen (bv. Désirée), geborsteld maar niet geschild 60 ml olijfolie 1 tl zeezout 25 g peterselie, grofgehakt Voor de saus: 250 ml passata (gezeefde tomaten) 85 g mayonaise 2 teentje knoflook 2 el wittewijnazijn 1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl komijnpoeder 1 tl chilivlokken Bereidingswijze



  1. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Dek de schaal af en zet hem weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen terwijl je de aardappelen kookt.


  2. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de middelste stand.




  3. Snijd de aardappelen in plakken die niet dikker zijn dan 0,5 centimeter. Leg die in een schaal, voeg 1 eetlepel olijfolie en zout toe en meng om de plakken gelijkmatig met olie te bedekken.




  4. Leg de aardappelen op de bakplaat en verspreid de plakken met een tang zodat ze niet op elkaar liggen. Sluit het deksel, als je barbecue dat heeft, en bak de aardappelen 10 minuten tot ze goudbruin zijn. (Als je barbecue geen deksel heeft, kun je de aardappelen iets langer bakken op een iets lagere temperatuur.)




  5. Draai de plakken om, sluit het deksel weer en bak ze nog 5-6 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.




  6. Schep de saus in het midden van een ovale schaal. Schep de aardappelen erop, strooi er peterselie over en druppel de rest van de olijfolie erover. Serveer heet.




Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? 

Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer vegetarische BBQ recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.