De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: spicy wortels met Thaise dipsaus uit het prachtige boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers! Ingrediënten voor 6 personen (als bijgerecht) 18 bospenen, alle dezelfde dikte, met 1 cm loof 1 tl grof gemalen peper 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl cayennepeper ½ bos koriander, gehakt olijfolie voor de Thaise dipsaus: 100 ml rijstazijn 100 g lichte bastardsuiker 1 rode Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en in minuscule blokjes 30 g komkommer, zaadlijsten verwijderd en in minuscule blokjes 10 g pinda's, gehakt Bereidingswijze
- Smeer de wortels in met olijfolie en bestrooi met peper, uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper.
- Leg een dubbel stuk aluminiumfolie op het rooster van de grill en zorg dat de randen aan alle kanten iets opstaan. Leg hier de wortels op en sluit de klep.
- Maak ondertussen de Thaise dipsaus door de rijstazijn aan de kook te brengen in een steelpan en vervolgens de suiker en Spaanse peper toe te voegen. Breng het geheel weer aan de kook en laat 3 minuten bubbelen. Zorg dat de suiker is opgelost. Laat de saus afkoelen en voeg de komkommer en pinda's toe.
- Giet na 15 minuten de Thaise dipsaus over de wortels, rol de wortels even door de saus en gaar nog 15 minuten door.
- Controleer na 30 minuten de garing, bestrooi de wortels met koriander en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept?
Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer vegetarische BBQ recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.