Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het hoofdgerecht: gevulde aubergine-bootjes.
De combinatie
Deze groente is licht bitter en zacht fruitig van smaak. Zijn lichte bitterheid sluit aan bij het 'koffie bittere' van Affligem Dubbel. Daarnaast houdt de hop in het bier - met een relatief laag alcoholpercentage voor een donker Belgisch abdijbier - het zeer drinkbaar en dorstlessend, perfect om het aardse van de aubergines op te frissen.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 grote aubergines
Olijfolie
1 courgette
1 teentje knoflook
2 tomaten
250g mozzarella
250g vegetarisch gehakt
peper en zout
1 eetlepel gehakte salie
1 theelepel gedroogde oregano
Hoe maak je deze aubergine-bootjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines. Snijd het vruchtvlees kruislings in en bestrijk met olijfolie. Snijd de courgette in halve maantjes.Pel en snipper de knoflook. Bak de courgettes met de knoflooksnippers beetgaar in de olijfolie. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Haal het vruchtvlees uit de aubergines en laat een boordje van 1 cm over. Dit zodat het bootje niet inzakt na het vullen. Hak het vruchtvlees fijn en meng met het vegetarisch gehakt. Kruid met peper, zout en gehakte salie. Vul de boodjes in verschillende lagen. Begin met het gehaktmengsel, daarna de courgette, mozzarella en tomaat. Herhaal en eindig met de tomaten. Bestrooi met oregano en peper. Plaats de bootjes 15 - 20 minuten in de oven. Serveer eventueel op een bedje van pasta.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instragram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
De combinatie
Deze groente is licht bitter en zacht fruitig van smaak. Zijn lichte bitterheid sluit aan bij het 'koffie bittere' van Affligem Dubbel. Daarnaast houdt de hop in het bier - met een relatief laag alcoholpercentage voor een donker Belgisch abdijbier - het zeer drinkbaar en dorstlessend, perfect om het aardse van de aubergines op te frissen.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 grote aubergines
Olijfolie
1 courgette
1 teentje knoflook
2 tomaten
250g mozzarella
250g vegetarisch gehakt
peper en zout
1 eetlepel gehakte salie
1 theelepel gedroogde oregano
Hoe maak je deze aubergine-bootjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines. Snijd het vruchtvlees kruislings in en bestrijk met olijfolie. Snijd de courgette in halve maantjes.Pel en snipper de knoflook. Bak de courgettes met de knoflooksnippers beetgaar in de olijfolie. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Haal het vruchtvlees uit de aubergines en laat een boordje van 1 cm over. Dit zodat het bootje niet inzakt na het vullen. Hak het vruchtvlees fijn en meng met het vegetarisch gehakt. Kruid met peper, zout en gehakte salie. Vul de boodjes in verschillende lagen. Begin met het gehaktmengsel, daarna de courgette, mozzarella en tomaat. Herhaal en eindig met de tomaten. Bestrooi met oregano en peper. Plaats de bootjes 15 - 20 minuten in de oven. Serveer eventueel op een bedje van pasta.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instragram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.