Recepten
Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen! Vandaag combineren we bier met een heerlijk dessert: krokante rozemarijn-sinaasappel koek.
De combinatie
Bij dit dessert past het beste een Affligem Triple. Het Affligem gist geeft het bier een kruidig accent, waarin je onder andere kruidnagel kan herkennen. Gerechten waarin rozemarijn duidelijk naar voren komt zijn hiermee een prachtige match.
Ingrediënten
geraspte schil van 1 sinaasappel
100 g kristalsuiker
2 tl kaneel
50 g boter
9 velletjes filodeeg
Bereidingswijze
Heb jij dit dessert gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
De combinatie
Bij dit dessert past het beste een Affligem Triple. Het Affligem gist geeft het bier een kruidig accent, waarin je onder andere kruidnagel kan herkennen. Gerechten waarin rozemarijn duidelijk naar voren komt zijn hiermee een prachtige match.
Ingrediënten
geraspte schil van 1 sinaasappel
100 g kristalsuiker
2 tl kaneel
50 g boter
9 velletjes filodeeg
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de geraspte sinaasappelschil met de suiker en de kaneel.
- Hak de rozemarijn een beetje fijn. Smelt de boter met de rozemarijn op een laag vuur zodat de boter niet bruin wordt gedurende een paar minuten.
- Knip de velletjes filodeeg diagonaal doormidden. Leg de 6 filodeeg punten naast elkaar op het aanrecht. Bestrijk ze met de gesmolten boter en strooi er wat van de gekruide suiker over. Leg daarop nog 2 keer een filodeeg punt. Bestrijk ze telkens met gesmolten boter en strooi er gekruide suiker over. Leg de gestapelde filodeeg punten op twee met bakpapier beklede bakplaten.
- Bak de gestapelde filodeeg punten in 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen. Bestrooi de koeken eventueel nog met wat poedersuiker.
Heb jij dit dessert gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.