Bietenpowersap
Isabel Boerdam

Bietenpowersap

donderdag 07 november 2013
Wow. Na het drinken van een glas bietenpowersap had ik het gevoel alsof ik drie koppen koffie op had. Ik voelde me energiek, scherp en niet te vergeten super gezond. De gember maakt het  sapje een beetje pittig en warmt je op, de venkel geeft het een frisse smaak en de gember in combinatie met de grapefruit maakt het af. Een topper!

Wat heb je nodig?
1 grote rode biet met schil (gekookt)
1 appel met schil
1 grapefruit, uitgeperst
½ citroen, uitgeperst
½ venkel
2 centimeter gember, geschild
1 eetlepel kaneel
2 theelepels honing (optioneel)
eventueel ijsblokjes voor een extra koud sapje

Hoe maak je dit powersapje?
Ontdoe de appel van het klokhuis en snij in partjes, snij de biet en de venkel in stukken en gooi alles samen met het grapefruitsap, het citroensap, de gember, de kaneel en de honing in een fruitpers, even persen en je healthy powershot is klaar! Mocht je geen fruitpers hebben, kies dan voor een keukenmachine of blender en zeef je sap voordat je het drinkt.

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Notities

Ben jij op zoek naar de beste sapcentrifuge? Dan moet je eens in dit artikel kijken!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.