Een lekkere salade is zo gemaakt! Je moet alleen eventjes weten hoe. Vandaag deelt onze gastblogger Maartje het recept voor een bietensalade met groene asperges en tahindressing. Lekker voor de lunch of als bijgerecht, én geschikt voor vegans!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Leg de bietenplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220 °C en rooster de bieten ongeveer 20 minuten. Draai de bietenplakjes om, bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze nog ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
Stap 2
Snijd de houtige onderkant van de groene asperges en bestrijk de asperges met 1 eetlepel olijfolie. Leg de asperges de laatste 10 minuten bij de bietenplakjes op de bakplaat, bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 5 minuten mee. Draai de asperges om en rooster ze nog 5 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Stap 3
Verdeel de spinazie over een grote schaal. Verdeel de bietenplakjes over de spinazie.
Stap 4
Snijd de asperges elk in 4 stukken en verdeel ze over de bietenplakjes.
Stap 5
Meng voor de dressing de tahin met de honing of de ahornsiroop, het citroensap en de overige 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap en/of honing/ahornsiroop. Verdeel de helft van de dressing over de groenten, schep alles een beetje door elkaar en verdeel er dan de rest van de dressing over.
Stap 6
Verkruimel tot slot eventueel de (vegan) feta over de salade.
Ga jij deze bietensalade maken? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.