Bietensoep met blauwe kaas en groentechips
ZTRDG

Bietensoep met blauwe kaas en groentechips

zaterdag 22 oktober 2016
Soep blijft één van m'n favoriete gerechten: het is makkelijk, gezond, vult goed en je kan het zo lekker maken als je zelf wil. Deze soep met kruidige soep met bieten wordt nog eens veel beter door de blauwe kaas. Misschien iets minder mager hierdoor, maar wel heel lekker!

Wat heb je nodig?
Voor de soep
500 g rode bieten
1 ui
2 wortelen
1 el geraspte verse gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blikje gepelde tomaten
1 pot groentebouillon (400 ml)
400 ml water
100 g blauwe kaas

Voor de groentechips
200 ml olie om te frituren
1 pastinaak
1 wortel
1 rode biet

Hoe maak je deze soep?
Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui en snij de wortel fijn. Fruit dan de wortel, ui en gember in de olijfolie in een ruime kookpan. Voeg de overige specerijen toe en fruit het even mee. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes koken tot de biet goed gaar is. Pureer de soep met een staafmixer egaal en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verhit daarna voor de groentechips de olie in een steelpan (180 °C). Snij de groenten in dunne chips dikke plakjes en in frituur in ca. 20 sec. goudbruin. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over. Garneer met de groentechips.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Nou ik heb de soep gemaakt , die is echt zooooooo waanzinnig lekker morgen ga ik die weer maken een echte aanrader .

12:12 19 januari 2024

Wow .....een bietensoep zoals geen ander ....heeeeerlijk ga hem morgen maken , als ik de ingredienten zie loopt het water al m,n mond in !!! Groet Hannie

12:12 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.