Soep blijft één van m'n favoriete gerechten: het is makkelijk, gezond, vult goed en je kan het zo lekker maken als je zelf wil. Deze soep met kruidige soep met bieten wordt nog eens veel beter door de blauwe kaas. Misschien iets minder mager hierdoor, maar wel heel lekker!
Wat heb je nodig?
Voor de soep
500 g rode bieten
1 ui
2 wortelen
1 el geraspte verse gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blikje gepelde tomaten
1 pot groentebouillon (400 ml)
400 ml water
100 g blauwe kaas
Voor de groentechips
200 ml olie om te frituren
1 pastinaak
1 wortel
1 rode biet
Hoe maak je deze soep?
Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui en snij de wortel fijn. Fruit dan de wortel, ui en gember in de olijfolie in een ruime kookpan. Voeg de overige specerijen toe en fruit het even mee. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes koken tot de biet goed gaar is. Pureer de soep met een staafmixer egaal en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verhit daarna voor de groentechips de olie in een steelpan (180 °C). Snij de groenten in dunne chips dikke plakjes en in frituur in ca. 20 sec. goudbruin. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over. Garneer met de groentechips.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de soep
500 g rode bieten
1 ui
2 wortelen
1 el geraspte verse gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blikje gepelde tomaten
1 pot groentebouillon (400 ml)
400 ml water
100 g blauwe kaas
Voor de groentechips
200 ml olie om te frituren
1 pastinaak
1 wortel
1 rode biet
Hoe maak je deze soep?
Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui en snij de wortel fijn. Fruit dan de wortel, ui en gember in de olijfolie in een ruime kookpan. Voeg de overige specerijen toe en fruit het even mee. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes koken tot de biet goed gaar is. Pureer de soep met een staafmixer egaal en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verhit daarna voor de groentechips de olie in een steelpan (180 °C). Snij de groenten in dunne chips dikke plakjes en in frituur in ca. 20 sec. goudbruin. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over. Garneer met de groentechips.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Nou ik heb de soep gemaakt , die is echt zooooooo waanzinnig lekker morgen ga ik die weer maken een echte aanrader .
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wow .....een bietensoep zoals geen ander ....heeeeerlijk ga hem morgen maken , als ik de ingredienten zie loopt het water al m,n mond in !!! Groet Hannie
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.