Recepten
De herfst is een mijn favoriete seizoenen, als het om eten gaat dan. Er is verse bleekselderij én je vindt weer kool in de winkels, bijvoorbeeld boerenkool. Deze twee vormen een heerlijke combinatie. Pinda zorgt voor wat extra eiwitten in de salade. Een klein beetje rode chili geeft wat meer pit en alle groene groenten en verse kruiden maken deze salade gewoon ontzettend smakelijk. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door wat noedels toe te voegen of bruine rijst.
Ingrediënten
Voor 4 personen als bijgerecht, voor 2 als hoofdgerecht
Salade
150 gram gehakte boerenkool
2,5 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 grote handvol koriander, grofgehakt
2 stengels lenteui, fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s, grofgehakt
8-10 blaadjes verse basilicum
1 teentje knoflook, gehakt
Dressing
1 teentje knoflook, grofgehakt
½ rode peper (eventueel zonder zaadjes zodat hij minder scherp is), fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s (of 1 grote eetlepel suikervrije pindakaas)
60 ml appelazijn, kokosazijn of rijstazijn
40 ml gesmolten kokosolie of sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1,5 theelepel maple syrup of honing
Bereidingswijze
Doe de gehakte chilipeper en de knoflook in de azijn en de olie en laat even vijf minuten staan. Hak ondertussen de kruiden en de bleekselderij. Voeg dan de chili en knoflook toe aan een blender, samen met de olie, azijn, maple syrup, de sojasaus en de pinda’s en blend tot een glad geheel. Proef even, als het nog te grof is kun je eventueel het sap van een halve limoen toevoegen of een beetje water (maximaal 30 ml), beetje bij beetje.
Zet de dressing even aan de kant terwijl je de boerenkool gaat klaarmaken. Doe een beetje olie in de pan en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook een beetje goudachtig van kleur wordt, voeg je de boerenkool toe. Bak de kool tot het geheel een felgroene kleur krijgt, ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe de gehakte bleekselderij en de dressing erbij.
Garneer de salade met verse kruiden (basilicum) en eventueel wat extra chilipeper en wat pinda’s.
Bon appetit!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen als bijgerecht, voor 2 als hoofdgerecht
Salade
150 gram gehakte boerenkool
2,5 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 grote handvol koriander, grofgehakt
2 stengels lenteui, fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s, grofgehakt
8-10 blaadjes verse basilicum
1 teentje knoflook, gehakt
Dressing
1 teentje knoflook, grofgehakt
½ rode peper (eventueel zonder zaadjes zodat hij minder scherp is), fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s (of 1 grote eetlepel suikervrije pindakaas)
60 ml appelazijn, kokosazijn of rijstazijn
40 ml gesmolten kokosolie of sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1,5 theelepel maple syrup of honing
Bereidingswijze
Doe de gehakte chilipeper en de knoflook in de azijn en de olie en laat even vijf minuten staan. Hak ondertussen de kruiden en de bleekselderij. Voeg dan de chili en knoflook toe aan een blender, samen met de olie, azijn, maple syrup, de sojasaus en de pinda’s en blend tot een glad geheel. Proef even, als het nog te grof is kun je eventueel het sap van een halve limoen toevoegen of een beetje water (maximaal 30 ml), beetje bij beetje.
Zet de dressing even aan de kant terwijl je de boerenkool gaat klaarmaken. Doe een beetje olie in de pan en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook een beetje goudachtig van kleur wordt, voeg je de boerenkool toe. Bak de kool tot het geheel een felgroene kleur krijgt, ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe de gehakte bleekselderij en de dressing erbij.
Garneer de salade met verse kruiden (basilicum) en eventueel wat extra chilipeper en wat pinda’s.
Bon appetit!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.