Bloemenkoekjes
Tessa Emmen

Bloemenkoekjes

zaterdag 19 augustus 2023
Bij ons op kantoor zijn we heuse koekjesliefhebbers! De koekjesdozen worden hier in een mum van tijd leeg gegeten! Maar we zijn vooral dol op versgebakken koekjes. En het wordt nóg leuker als we steeds nieuwe recepten kunnen uitproberen met verrassende smaken. Een bijzonder recept dat we graag met jullie willen delen, komt uit het kookboek 'Zoet zonder suiker': de bloemenkoekjes!

Deze heerlijke koekjes worden gemaakt met lavendel. Hoewel dit misschien als een ongewoon ingrediënt klinkt, zul je aangenaam verrast zijn zodra je ze proeft. De verse bloemen geven de koekjes zelfs een feestelijke uitstraling. Ben je benieuwd geworden naar deze bloemige traktatie? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

 

Ingrediënten voor de bloemenkoekjes


voor 12 stuks
12 eetbare bloemen (optioneel)
140 g tapiocameel
110 g amandelmeel
70 g kokosolie, gesmolten
70 g ahornsiroop
60 g walnootmeel
1 el verse lavendel
1 tl gemberpoeder
1/2 tl baking soda
1/8 tl zout

 

Bereidingswijze 


1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Zeef het tapiocameel, amandelmeel, gemberpoeder, de baking soda en het zout in een kom. Voeg het walnootmeel en de lavendel toe en meng alle ingrediënten goed.
3. Meng in een andere kom de kokosolie en ahornsiroop met een garde.
4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
5. Vorm een bal van het deeg en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
6. Bestrooi het werkblad met wat tapiocameel om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Verdeel het deeg in tweeën. Bewaar het ene deel in de koelkast en rol het andere uit tot een dikte van 5 millimeter.
7. Steek de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de eetbare bloemen op het deeg en druk ze er een beetje in. Zet de koekjes 45 minuten in de vriezer. Door hun tijd in de vriezer behouden de koekjes hun vorm tijdens het bakken.
9. Zet de bloemenkoekjes 10 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zoet zonder suiker
Bol.com | Libris
Kim Sue Palm
24,99 | Becht
ISBN 9789023017110



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.