Deze bloemkool flatbread is weer eens iets heel anders dan je gewone boterham! De bloemkool maakt het heel gezond. Je maakt het ook nog eens heel eenvoudig in de oven, waardoor 'ie ook lekker knapperig wordt. Allore Foodies deelde met ons het recept!
Ingrediënten
300 g ongekookte bloemkoolrijst
120 g amandelmeel
1/2 tl zeezout
4 eieren
3 tl kurkuma
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en meng goed met een lepel.
3. Doe het beslag op de bakplaat en verdeel het tot een rechthoek. Zorg dat de laag ongeveer een halve centimeter dik is.
4. Bak 30 minuten, tot het goudbruin is. Als het klaar is, laat dan compleet afkoelen. Pel het bakpapier voorzichtig van het flatbread af.
5. Snijd het flatbread in acht stukken. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Je kan het zo een week bewaren!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
300 g ongekookte bloemkoolrijst
120 g amandelmeel
1/2 tl zeezout
4 eieren
3 tl kurkuma
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en meng goed met een lepel.
3. Doe het beslag op de bakplaat en verdeel het tot een rechthoek. Zorg dat de laag ongeveer een halve centimeter dik is.
4. Bak 30 minuten, tot het goudbruin is. Als het klaar is, laat dan compleet afkoelen. Pel het bakpapier voorzichtig van het flatbread af.
5. Snijd het flatbread in acht stukken. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Je kan het zo een week bewaren!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Sorry, maar zoveel eieren (=cholesterol) maakt het niet gezond
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.