Bloemkoolrijst
Je kunt natuurlijk kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen in de supermarkt, maar het is ook leuk om het eens zelf te maken. Dit is helemaal niet moeilijk en blijft in het thema voor deze makkelijke maandag! Om zelf bloemkoolrijst te maken, begin je met een verse bloemkool. Snijd de bloemkool in kleinere roosjes en verwijder de bladeren en de stevige stam. Gebruik een keukenmachine om de bloemkoolroosjes in kleine stukjes te hakken, totdat ze de textuur van rijstkorrels hebben. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de bloemkool ook met een rasp fijnmaken.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor dit makkelijke recept
Hoe maak je deze bloemkoolrijst met groenten?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Marineer de wortels in 2 eetlepels ras el hanout en een beetje zonnebloemolie. Rooster deze vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de rijke smaak van de ras el hanout in de wortels trekt.
Stap 3
Snijd de bloemkool en de stronk in grove stukken.
Stap 4
Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en pulse totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!).
Stap 5
Haal de wortels uit de oven en snijd ze in plakjes.
Stap 6
Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover.
Stap 7
Breng op smaak met ras el hanout en zout en peper. Garneer vervolgens met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.