Makkelijke maandag: bloemkoolrijst met groenten
Karlijn Swaen

Makkelijke maandag: bloemkoolrijst met groenten

maandag 19 augustus 2024
Naar recept
Soms hebben we op maandagavond geen zin om uren in de keuken te staan. We kiezen dan vaak voor een makkelijk recept, zoals dit recept voor bloemkoolrijst met groenten. Perfect voor een goede start van de week. En daarnaast kun je altijd de groenten aanpassen met wat je in huis hebt, of wat er op het moment in het seizoen is! Welke groenten ga jij toevoegen?

Bloemkoolrijst


Je kunt natuurlijk kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen in de supermarkt, maar het is ook leuk om het eens zelf te maken. Dit is helemaal niet moeilijk en blijft in het thema voor deze makkelijke maandag! Om zelf bloemkoolrijst te maken, begin je met een verse bloemkool. Snijd de bloemkool in kleinere roosjes en verwijder de bladeren en de stevige stam. Gebruik een keukenmachine om de bloemkoolroosjes in kleine stukjes te hakken, totdat ze de textuur van rijstkorrels hebben. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de bloemkool ook met een rasp fijnmaken.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor dit makkelijke recept

Hoe maak je deze bloemkoolrijst met groenten?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Marineer de wortels in 2 eetlepels ras el hanout en een beetje zonnebloemolie. Rooster deze vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de rijke smaak van de ras el hanout in de wortels trekt.

Stap 3

Snijd de bloemkool en de stronk in grove stukken.

Stap 4

Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en pulse totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap!).

Stap 5

Haal de wortels uit de oven en snijd ze in plakjes.

Stap 6

Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover.

Stap 7

Breng op smaak met ras el hanout en zout en peper. Garneer vervolgens met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.