Boekweitwrap met mango, cashews en spinazie
Isabel Boerdam

Boekweitwrap met mango, cashews en spinazie

maandag 28 september 2015
Ik ben dol op experimenteren met bijzondere granen! Dit recept dat ik voorbij zag komen op Culy.nl was dan ook weer een enorme inspiratiebron. Wraps maken met boekweit en vullen met een zoet-hartige combinatie van mango, cashews, sugar snaps en spinazie. Ideaal als (meeneem)lunch of lichte avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?
Voor 4 wraps:
200 gram boekweitmeel
400 milliliter melk (plantaardig, wat jij wil!)
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:
½ zak verse spinazie
1 doosje sugar snaps
1 rijpe mango
1 doosje cashewnoten
2 eetlepels honing of agavesiroop




Hoe maak je deze boekweitwraps?
Meng het boekweitmeel met de melk, de eieren, het bakpoeder en een snufje zout tot een dik beslag. Verhit (kokos)olie of boter in een koekenpan en bak vier boekweit’wraps’ – ongeveer drie minuten per zijde tot ze goudbruin en gaar zijn. Snij ondertussen de rijpe mango in kleine blokjes en blancheer de sugar snaps kort in heet water zodat ze beetgaar zijn. Houd de wraps zodra ze klaar zijn warm tussen twee voorverwarmde borden of in aluminiumfolie. Doe de cashewnoten in de dezelfde hete koekenpan, besprenkel met de honing of agavesiroop en bak totdat ze goudbruin kleuren en de siroop karamelliseert. Verdeel dan de wraps over vier borden, leg op iedere wrap een handje verse spinazie en enkele sugar snaps, strooi er de mango overheen (lekker met wat sap!) en maak af met de cashews. Oprollen en smullen!

Bron: Culy.nl, het meest complete Nederlandse kookblog!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.