Een gezonde superfood variatie op de gebruikelijke pesto. Leuk om je gasten mee te verrassen of om je broodje mee op te fleuren. Eens even wat anders!
Wat heb je nodig?
2 grote bekers rauwe, fijngesneden boerenkool
1 handvol peterselie of basilicum
2 teentjes knoflook
½ beker walnoten
1 citroen, sap en rasp
4 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze boerenkoolpesto?
Doe de boerenkool met de peterselie of basilicum, de knoflook, de walnoten, de olijfolie en het citroensap en -rasp in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak met wat extra olijfolie voor de smeuïgheid of zout en peper voor de smaak. Klaar!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Wat heb je nodig?
2 grote bekers rauwe, fijngesneden boerenkool
1 handvol peterselie of basilicum
2 teentjes knoflook
½ beker walnoten
1 citroen, sap en rasp
4 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze boerenkoolpesto?
Doe de boerenkool met de peterselie of basilicum, de knoflook, de walnoten, de olijfolie en het citroensap en -rasp in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak met wat extra olijfolie voor de smeuïgheid of zout en peper voor de smaak. Klaar!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Lijkt me lekker. Kan het ook zonder de noten?
12:22 19 januari 2024Hi Jennie, dat zal lastig worden. Om een pesto te maken heb je eigenlijk wel noten of pijnboompitten nodig. Je zou de noten dus eventueel wel kunnen vervangen door pijnboompitten.
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoe lang zou je deze kunnen bewaren in een afgesloten bokaaltje?
12:22 19 januari 2024Hi An, je kunt dit in een goed afgesloten bakje wel 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ruik wel even goed voordat je het gebruikt!
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Erg lekker recept! Ik heb de ingrediënten aangevuld met cashewnoten en rucola. Hoe lang is de pesto houdbaar in de koelkast? Ik heb een grote pot gemaakt.
12:22 19 januari 2024Hoi Hannah, super! Ik ga bij het bewaren altijd erg uit van smaak en heb hem zeker een week lang gegeten. Rucola en cashewnoten, wat een leuke aanvulling! Ga ik ook eens proberen, dankjewel :-)
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.