Gevulde flespompoen
Willemijn van Bree

Gevulde flespompoen

donderdag 27 mei 2021
We leven in een maatschappij die dag in dag uit veel van ons vraagt. Momenten van rust, connectie en reflectie zijn daarom ontzettend belangrijk. Voor ons is het avondeten de perfecte aangelegenheid om weer in balans te komen, hierbij is Brain Food essentieel. Dit recept voor gevulde flespompoen is een lekker recept voor jou én voor je brein!

Ingrediënten
voor 4 porties
60 minuten bereidingstijd


2 flespompoenen
400 g kikkererwten
200 g boerenkool
250 g champignons
½ ui
2 tenen knoflook
250 g feta
½ granaatappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Halveer de pompoenen en verwijder de zaden en draden. Leg op een oventray en smeer de bovenkant in met olie. Gril de pompoenen 30 minuten in de oven.

  3. Bak de knoflook en ui aan. Voeg hier de kikkererwten, champignons en boerenkool aan toe.

  4. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het groentemengsel.

  5. Top af met de feta en granaatappelpitjes

  6. Zet de gevulde pompoen 20 minuten op 180 graden in de oven. Prik met een vork even in de pompoen om te kijken of deze gaar is. De baktijd kan per oven verschillen, sommige ovens hebben iets langer nodig.


Wat doet het voor je brein?
Pompoenen bevatten veel vezels, maar ook vitame A, C en E. De oranje kleur verklapt de aanwezigheid van bètacaroteen, wat het meteen een krachtige antioxidant maakt. Dit is allemaal positief voor de gezondheid van je brein!

Heb jij dit recept voor gevulde flespompoen gemaakt? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook.

 

Brain Food
Charlotte Labee

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.