Deze broccoli soep is een heerlijke verwarmende en vullende soep. De soep is heel smaakvol door de ui, knoflook, het bouillonblokje, broccoli, aardappel en de munt. Het recept vind je hier!
Ingrediënten
Voor 2 à 3 personen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
500 gr broccoli
1 aardappel
1 liter kraanwater
bouillonblokje
2 el crème fraîche
1 takje verse munt
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze kort in de olijfolie in een kookpan.
2. Voeg 400 gr grofgesneden broccoli, 1 gesneden aardappel, 1 liter water en 1 groentebouillon toe. Kook dit in 8 minuten gaar. 3. Voeg de knoflook en ui toe aan de kokende broccoli en aardappel en roer het even door. Giet wat kookvocht af en bewaar dit in een aparte kom. Giet liever te veel af dan te kort, omdat je de soep altijd wateriger kunt maken, maar niet makkelijk het water uit de soep kunt halen. Als dat wel gebeurd kan er extra créme fraîche op het einde worden toegevoegd, of extra broccoli/aardappel bij koken en mee pureren.
3. Pureer de broccoli, aardappel, ui en knoflook samen tot een mooie soep met een staafmixer. Wanneer de soep te veel lijkt op puree, voeg je wat extra kookvocht toe voor een zachte soep.
4. Voeg zout en peper toe naar smaak. Maak de soep extra romig door twee eetlepels crème fraîche toe te voegen. Garneer de soep met munt en eet samen met bijvoorbeeld brood.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 2 à 3 personen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
500 gr broccoli
1 aardappel
1 liter kraanwater
bouillonblokje
2 el crème fraîche
1 takje verse munt
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze kort in de olijfolie in een kookpan.
2. Voeg 400 gr grofgesneden broccoli, 1 gesneden aardappel, 1 liter water en 1 groentebouillon toe. Kook dit in 8 minuten gaar. 3. Voeg de knoflook en ui toe aan de kokende broccoli en aardappel en roer het even door. Giet wat kookvocht af en bewaar dit in een aparte kom. Giet liever te veel af dan te kort, omdat je de soep altijd wateriger kunt maken, maar niet makkelijk het water uit de soep kunt halen. Als dat wel gebeurd kan er extra créme fraîche op het einde worden toegevoegd, of extra broccoli/aardappel bij koken en mee pureren.
3. Pureer de broccoli, aardappel, ui en knoflook samen tot een mooie soep met een staafmixer. Wanneer de soep te veel lijkt op puree, voeg je wat extra kookvocht toe voor een zachte soep.
4. Voeg zout en peper toe naar smaak. Maak de soep extra romig door twee eetlepels crème fraîche toe te voegen. Garneer de soep met munt en eet samen met bijvoorbeeld brood.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
1. Broccolisoep met munt: eerst staat er ui + knoflook fruiten, groenten erbij, 8 min koken. Dan: voeg de ui en knoflook aan de kokende groenten toe. Is het nu wel of niet gefruite ui/ knoflook direct toevoegen.
10:49 27 april 2024Hi Jo! Ik begrijp je verwarring. Je hoeft de tweede toevoeging niet te doen, maar de gefruite ui en knoflook blijft lekker in de pan!
10:20 02 mei 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.