Dit is een heerlijk recept voor een vegetarisch broodje met paddenstoelen en geitenkaas, van onze lezeres Tamara Wedervoort! Tamara is een flexitariër, die graag kookt en bakt voor zowel zichzelf, als voor haar drie mannen waarmee zij haar leven deelt. Vandaag mogen we een heerlijk lunchrecept met kastanjechampignons met jullie delen!
Wat heb je nodig?
Voor 1 broodje
kokosolie
5 flinke kastanjechampignons
sneetje speltbrood
zongedroogde tomaatjes
30 gram geitenkaas
paar takjes tijm
Hoe maak je deze snelle herfstlunch?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst op grill stand).
2. Snijd de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine flinters.
3. Bak deze met een likje kokosolie in de pan tot de champignons flink geslonken zijn, maar nog niet donkerbruin.
4. Rooster ondertussen het speltbrood een minuut of 2 in de oven.
5. Leg het speltbrood op een stukje aluminiumfolie of een bakplaat. Leg daarbovenop de champignons en tomaat.
6. Kruimel de geitenkaas erover met de takjes tijm en zet het geheel nog een paar minuten (3-5) in de oven tot de geitenkaas is verkleurd. Eet smakelijk!
Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!
Wat heb je nodig?
Voor 1 broodje
kokosolie
5 flinke kastanjechampignons
sneetje speltbrood
zongedroogde tomaatjes
30 gram geitenkaas
paar takjes tijm
Hoe maak je deze snelle herfstlunch?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst op grill stand).
2. Snijd de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine flinters.
3. Bak deze met een likje kokosolie in de pan tot de champignons flink geslonken zijn, maar nog niet donkerbruin.
4. Rooster ondertussen het speltbrood een minuut of 2 in de oven.
5. Leg het speltbrood op een stukje aluminiumfolie of een bakplaat. Leg daarbovenop de champignons en tomaat.
6. Kruimel de geitenkaas erover met de takjes tijm en zet het geheel nog een paar minuten (3-5) in de oven tot de geitenkaas is verkleurd. Eet smakelijk!
Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.