Broodje paddenstoelen met geitenkaas
Rosa Kuijpers

Broodje paddenstoelen met geitenkaas

zondag 04 maart 2018
Dit is een heerlijk recept voor een vegetarisch broodje met paddenstoelen en geitenkaas, van onze lezeres Tamara Wedervoort! Tamara is een flexitariër, die graag kookt en bakt voor zowel zichzelf, als voor haar drie mannen waarmee zij haar leven deelt. Vandaag mogen we een heerlijk lunchrecept met kastanjechampignons met jullie delen!

Wat heb je nodig?
Voor 1 broodje
kokosolie
5 flinke kastanjechampignons
sneetje speltbrood
zongedroogde tomaatjes
30 gram geitenkaas
paar takjes tijm

Hoe maak je deze snelle herfstlunch?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst op grill stand).
2. Snijd de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine flinters.
3. Bak deze met een likje kokosolie in de pan tot de champignons flink geslonken zijn, maar nog niet donkerbruin.
4. Rooster ondertussen het speltbrood een minuut of 2 in de oven.
5. Leg het speltbrood op een stukje aluminiumfolie of een bakplaat. Leg daarbovenop de champignons en tomaat.
6. Kruimel de geitenkaas erover met de takjes tijm en zet het geheel nog een paar minuten (3-5) in de oven tot de geitenkaas is verkleurd. Eet smakelijk!

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.