Recepten
Bij De Hippe Vegetariër houden wij van salades. Het liefst zo rijk gevuld mogelijk! Deze maaltijdsalade is hier een heel goed voorbeeld van. Boordevol met gezonde en vullende ingrediënten zoals bulgur, geitenkaas, avocado, broccoli, tomaatjes en zoete aardappel. Toppers die het eigenlijk in iedere salade fantastisch doen.
Wat heb je nodig voor deze bulgur?
500 g zoete aardappel
200 g bulgur
½ stronk broccoli
1 avocado
½ citroen
9 cherrytomaten
90 g Alba kruidenwei geitenkaas
2 el olijfolie
zout en peper
Hoe maak je deze bulgur?
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet twee pannen met water op om de broccoli en de bulgur te koken. Schil en snij de zoete aardappel in stukjes. Verdeel die op een bakplaatje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar en bruin. Gebruik indien nodig de laatste 5 min. de ovengrill. Laat daarna de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing gaar wellen en houd warm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ca. 5 min in het kokende water gaar. Giet af en meng ze samen met de zoete aardappel en bulgur. Houd deze warm met de deksel op de pan. Halveer vervolgens de avocado, verwijder de pit, halveer de helften en trek de schil eraf. Snij in plakken en besprenkel met citroen en bestrooi met zout en peper. Halveer de tomaatjes en snij de kaas in blokjes. Schep de bulgur met de groenten op een schaal en verdeel de avocado, tomaatjes en kaas erover. Bestrooi en besprenkel als je wilt nog extra met zout, peper en citroen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. Wij zijn heel benieuwd!
Wat heb je nodig voor deze bulgur?
500 g zoete aardappel
200 g bulgur
½ stronk broccoli
1 avocado
½ citroen
9 cherrytomaten
90 g Alba kruidenwei geitenkaas
2 el olijfolie
zout en peper
Hoe maak je deze bulgur?
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet twee pannen met water op om de broccoli en de bulgur te koken. Schil en snij de zoete aardappel in stukjes. Verdeel die op een bakplaatje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar en bruin. Gebruik indien nodig de laatste 5 min. de ovengrill. Laat daarna de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing gaar wellen en houd warm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ca. 5 min in het kokende water gaar. Giet af en meng ze samen met de zoete aardappel en bulgur. Houd deze warm met de deksel op de pan. Halveer vervolgens de avocado, verwijder de pit, halveer de helften en trek de schil eraf. Snij in plakken en besprenkel met citroen en bestrooi met zout en peper. Halveer de tomaatjes en snij de kaas in blokjes. Schep de bulgur met de groenten op een schaal en verdeel de avocado, tomaatjes en kaas erover. Bestrooi en besprenkel als je wilt nog extra met zout, peper en citroen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. Wij zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.