Knapperige tofu
Een van de hoogtepunten van dit gerecht is de knapperige tofu, die zorgt voor een heerlijke bite bij de smeuïge bulgur en frisse pesto van broccoli. Om de tofu extra krokant te maken, bak je de reepjes in een pan op hoog vuur, waarbij je ze eerst een paar minuten aan één kant laat bakken voordat je ze omschept.
Wil je een nog krokanter resultaat met minder olie? Dan kun je de tofu ook bereiden in de oven of in de airfryer. Zo krijg je goudbruine, knapperige tofu die perfect combineert met de zachte bulgur en romige pesto.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een pan 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Stap 2
Doe de bulgur in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de groentebouillon in kleine hoeveelheden toe (zoals bij risotto) tot het vocht geheel is opgenomen en de bulgur gaar is. Voeg daarna de broccolirijst toe en bak dit 3 à 4 minuten mee.
Stap 3
Om de tofu lekker knapperig te krijgen, doe je olie in een pan op hoog vuur. Bak de reepjes ongeveer 3 minuten op een kant en draai of schep ze daarna om. Bak ze vervolgens nog ongeveer 3 minuten.
Stap 4
Doe voor de pesto het citroensap, 1 avocado, 3/4 van de gekookte broccoli, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Naar smaak kan je hier nog peper of zout aan toevoegen.
Stap 5
Rooster kort het amandelschaafsel in een koekenpan.
Stap 6
Snijd de andere avocado in partjes.
Stap 7
Roer 1/4 van de pesto en de overige gekookte broccoli door de bulgur met de broccolirijst.
Stap 8
Leg de tofu, het bulgur mengsel, de avocado en een toefje pesto op het bord, strooi hier het amandelschaafsel overheen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Wil jij meer inspiratie met tofu? Neem dan een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.