Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto
Vince Fajardo

Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

vrijdag 14 maart 2025
Naar recept
Vandaag delen we dit recept voor bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto met jullie! Vol met lekkere ingrediënten en de meest knapperige tofu! Lees snel verder!

Knapperige tofu


Een van de hoogtepunten van dit gerecht is de knapperige tofu, die zorgt voor een heerlijke bite bij de smeuïge bulgur en frisse pesto van broccoli. Om de tofu extra krokant te maken, bak je de reepjes in een pan op hoog vuur, waarbij je ze eerst een paar minuten aan één kant laat bakken voordat je ze omschept. 


Wil je een nog krokanter resultaat met minder olie? Dan kun je de tofu ook bereiden in de oven of in de airfryer. Zo krijg je goudbruine, knapperige tofu die perfect combineert met de zachte bulgur en romige pesto.

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een pan 10 minuten tot ze beetgaar zijn.

Stap 2

Doe de bulgur in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de groentebouillon in kleine hoeveelheden toe (zoals bij risotto) tot het vocht geheel is opgenomen en de bulgur gaar is. Voeg daarna de broccolirijst toe en bak dit 3 à 4 minuten mee.

Stap 3

Om de tofu lekker knapperig te krijgen, doe je olie in een pan op hoog vuur. Bak de reepjes ongeveer 3 minuten op een kant en draai of schep ze daarna om. Bak ze vervolgens nog ongeveer 3 minuten.

Stap 4

Doe voor de pesto het citroensap, 1 avocado, 3/4 van de gekookte broccoli, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Naar smaak kan je hier nog peper of zout aan toevoegen.

Stap 5

Rooster kort het amandelschaafsel in een koekenpan.

Stap 6

Snijd de andere avocado in partjes.

Stap 7

Roer 1/4 van de pesto en de overige gekookte broccoli door de bulgur met de broccolirijst.

Stap 8

Leg de tofu, het bulgur mengsel, de avocado en een toefje pesto op het bord, strooi hier het amandelschaafsel overheen. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Wil jij meer inspiratie met tofu? Neem dan een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.