Recepten
Waan je even in een Mexicaans oord met deze heerlijke burrito bowl met guacamole, quinoa en knapperige tortillachips. Deze kleurrijke en voedzame bowl zit boordevol smaken en texturen die je smaakpapillen zullen verrassen. Met een combinatie van verse ingrediënten, romige guacamole en hartige quinoa is dit gerecht een heus feestje. Niet alleen om te eten, maar ook om te maken! Dit recept van Ekomenu is namelijk ontzettend makkelijk te bereiden en past perfect bij de drukke levensstijl van tegenwoordig. Geniet van de vrolijke en gezellige sfeer terwijl je jezelf trakteert op een kom vol heerlijke smaken.
Ontdek de culinaire wereld van Ekomenu, waar gemak en verrassing hand in hand gaan! Deze maaltijdbox is een ware traktatie voor de smaakpapillen, met nieuwe en verrukkelijke combinaties die je keer op keer zullen verbazen. Het beste van alles? Al het eten is 100% biologisch en perfect afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Met een uitgebreide selectie van maar liefst 14 leefstijlmenu's, is er voor ieder wat wils. Aarzel niet langer en laat je culinaire avontuur beginnen door jouw maaltijdbox hier te bestellen! Bereid je voor op opwinding! En dat is nog niet alles: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw allereerste maaltijdbox. Waarom zou je nog wachten?
Ingrediënten
voor twee personen
2 sjalotten, gesnipperd
2 portabella, in dikke plakken
2 tomaten, in stukjes
1 avocado
200 g kidneybonen, afgespoeld
150 g quinoa
75 g tortillachips
2 el Mexicaanse kruiden
1 el olijfolie
een halve limoen
zout en (chili)peper
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af, roer een beetje los en zet afgedekt opzij zodat de quinoa verder kan garen.
2. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalotten 2 minuten op een middelhoge temperatuur. Bak de tomaten en kidneybonen mee en breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper.
3. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Halveer de limoen, rasp de schil en pers het sap. Prak de avocado met olijfolie en het limoensap in een kommetje en breng op smaak met zout en (chili)peper.
4. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de portabella plakken 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de quinoa in een mooie kom, met een schep van de bonenmix, de gebakken portabella en de guacamole. Verkruimel de tortillachips erboven en garneer met een plakje limoen.
Tip: Hou je van spicy? Druppel dan wat tabasco over de bowl.
Heb jij onze kortingscode bij Ekomenu al eens gebruikt? Of ben je gewoon benieuwd naar nog meer recepten? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
De maaltijdbox van Ekomenu
Ontdek de culinaire wereld van Ekomenu, waar gemak en verrassing hand in hand gaan! Deze maaltijdbox is een ware traktatie voor de smaakpapillen, met nieuwe en verrukkelijke combinaties die je keer op keer zullen verbazen. Het beste van alles? Al het eten is 100% biologisch en perfect afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Met een uitgebreide selectie van maar liefst 14 leefstijlmenu's, is er voor ieder wat wils. Aarzel niet langer en laat je culinaire avontuur beginnen door jouw maaltijdbox hier te bestellen! Bereid je voor op opwinding! En dat is nog niet alles: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw allereerste maaltijdbox. Waarom zou je nog wachten?
Ingrediënten
voor twee personen
2 sjalotten, gesnipperd
2 portabella, in dikke plakken
2 tomaten, in stukjes
1 avocado
200 g kidneybonen, afgespoeld
150 g quinoa
75 g tortillachips
2 el Mexicaanse kruiden
1 el olijfolie
een halve limoen
zout en (chili)peper
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af, roer een beetje los en zet afgedekt opzij zodat de quinoa verder kan garen.
2. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalotten 2 minuten op een middelhoge temperatuur. Bak de tomaten en kidneybonen mee en breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper.
3. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Halveer de limoen, rasp de schil en pers het sap. Prak de avocado met olijfolie en het limoensap in een kommetje en breng op smaak met zout en (chili)peper.
4. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de portabella plakken 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de quinoa in een mooie kom, met een schep van de bonenmix, de gebakken portabella en de guacamole. Verkruimel de tortillachips erboven en garneer met een plakje limoen.
Tip: Hou je van spicy? Druppel dan wat tabasco over de bowl.
Heb jij onze kortingscode bij Ekomenu al eens gebruikt? Of ben je gewoon benieuwd naar nog meer recepten? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.