Champignon-linzenburger
Isabel Boerdam

Champignon-linzenburger

zondag 06 april 2014
Super leuk om ‘burgers’ te maken van groenten! Deze champignon-linzenburger is een lekkere, gezonde en vullende variatie. Perfect te combineren met een frisse salade of als lunch op een broodje. Simpel, snel en goedkoop!

Wat heb je nodig?
Voor de burgers:
1 doosje champignons
1 blik linzen
2 tenen knoflook
½ kop havervlokken
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rode wijn (optioneel)
1 theelepel Italiaanse kruiden (of soortgelijk)
zout en peper




Extra:
Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.

Hoe maak je deze champignon-linzenburgers?
Verwarm de oven voor op 165 graden. Snij de champignons heel fijn of maal grof in een keukenmachine. Snij de knoflook fijn, verhit olijfolie in een koekenpan en laat de knoflook fruiten. Voeg de champignons toe en roerbak gedurende vijf minuten tot ze beginnen te slinken. Voeg dan de linzen, de havermoutvlokken, de rode wijn, de sojasaus en de kruiden toe en blijf roeren tot het vocht is geabsorbeerd. Voeg zout en peper toe naar smaak. Leg een bakpapier op de bakplaat, maak met je handen balletjes van het mengsel en druk deze plat op de plaat. Bak de burgers gedurende 20-30 minuten tot ze bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!

Paddenstoelen-inspiratie
Dit was het laatste paddenstoelenrecept van deze week. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! De lekkerste pasta’s, risotto’s en salades met paddenstoelen zijn bijna niet aan te slepen. Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar de mogelijkheden van deze vegetarische lieveling. We blijven van ze houden!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Hi Isabel, Afgelopen zaterdag heb ik deze champignonlinzenburgers gemaakt/geprobeerd te maken. De smaak was heerlijk, maar het werd geen burger... Het plakte aan mijn handen maar niet aan elkaar. het viel uit elkaar... Heb je hier ervaring mee? Groet, Suzanne

12:21 19 januari 2024

Hi Suzanne, Wat vervelend dat de burger niet aan elkaar plakte! Je zou voor de volgende keer een beetje meer havermout, broodkruim of paneermiddel kunnen gebruiken. Een geklutst ei is ook nog een optie. Succes!

12:21 19 januari 2024

Hoeveel gram linzen heb ik nodig?

12:21 19 januari 2024

Hoi Caroline, een blik gekookte linzen van 400 g is voldoende voor dit recept!

12:21 19 januari 2024

Voor hoeveel personen is dit?

12:21 19 januari 2024

Hi Eva, De ingrediënten zijn voldoende voor 2 tot 3 personen :)

12:21 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.