Recepten
Wist je dat sommige gerechten niet alleen lekker kunnen zijn, maar ook vegetarisch, gezond én duurzaam? Dan heb je dit recept van De Krat nog niet gemaakt! Het is een heerlijk recept voor chili sin carne met munt-yoghurtsaus, tortillachips en ijsbergsla dat ook nog eens eenvoudig te maken is. Om er extra weinig tijd aan kwijt te zijn, kan je de maaltijdbox van De Krat bestellen. Deze box bevat duurzaam eten met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd, én het wordt bij jou thuis bezorgd! Zo hoef je niet meer te bedenken wat je gaat eten en hoef je ook geen boodschappen meer te doen. Hoe heerlijk is dat? Geniet vandaag van deze verrukkelijke chili sin carne!
Ingrediënten
Voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
150 g bleekselderij
200 g peen
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
mespunt chilipoeder
1 blikje tomatenblokjes
3 el koriander
2 el munt
200 ml yoghurt
2 blikjes kidneybonen
130 g maïs
150 g tortillachips
100 g geraspte kaas
frisse sla als garnering
peper en zout
suiker (optioneel)
vinaigrette
3 el olie
1 el azijn
½ el mosterd
100 g andijvie
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Fruit de ui, bleekselderij en peen in een wok of hapjespan. Voeg als de ui glazig is de gehakte knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Eventueel ook wat chilipoeder naar smaak.
3. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat ca. 10 minuutjes pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken. Verwarm de oven voor op grillstand.
4. Hak intussen de koriander en de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
5. Voeg de kidneybonen, de maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, eventueel meer chilipoeder en eventueel een beetje suiker. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
6. Maak intussen een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn en 1/2 deel mosterd. Snijd de andijvie heel fijn en meng met de dressing.
7. Serveer de chili sin carne met de yoghurtsaus en de frisse sla.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
150 g bleekselderij
200 g peen
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
mespunt chilipoeder
1 blikje tomatenblokjes
3 el koriander
2 el munt
200 ml yoghurt
2 blikjes kidneybonen
130 g maïs
150 g tortillachips
100 g geraspte kaas
frisse sla als garnering
peper en zout
suiker (optioneel)
vinaigrette
3 el olie
1 el azijn
½ el mosterd
100 g andijvie
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in stukjes. Schil de peen en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Fruit de ui, bleekselderij en peen in een wok of hapjespan. Voeg als de ui glazig is de gehakte knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Eventueel ook wat chilipoeder naar smaak.
3. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat ca. 10 minuutjes pruttelen, zodat de smaken goed in de tomaat kunnen trekken. Verwarm de oven voor op grillstand.
4. Hak intussen de koriander en de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje met zout, peper, 1/3 van de gehakte koriander en alle gehakte munt.
5. Voeg de kidneybonen, de maiskorrels en de rest van de koriander bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, eventueel meer chilipoeder en eventueel een beetje suiker. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de chips en de geraspte kaas. Zet 5 minuten onder de grill.
6. Maak intussen een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn en 1/2 deel mosterd. Snijd de andijvie heel fijn en meng met de dressing.
7. Serveer de chili sin carne met de yoghurtsaus en de frisse sla.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Geweldig lekker!
11:49 19 januari 2024Wat fijn om te horen! :-)
11:49 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het recept zit er erg lekker uit. Ik ga dit vanavond zeker klaarmaken. De mesjes die ik heb om te schillen zijn bot geworden. Heeft iemand een tip waar ik nieuwe mesjes kan halen. Ik heb gehoord van HorecaTraders, maar heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt
11:49 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.