Voor de mensen die clafoutis nog niet kennen: het is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Wij maakten een clafoutis met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd!
Ingrediënten
voor 1 grote of 6 kleine taartjes
3 eieren
50 g smeltbloem
50 g amandelmeel
15 g boter
5 g bakpoeder
200 ml sojamelk
50 ml sojaslagroom
400 g frambozen
2 tl vanille-extract
snuf zout
Bereidingswijze
1. Doe de plantaardige melk in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur als het kookt en voeg daarna de boter toe. Roer goed door totdat de boter helemaal is gemengd en laat daarna afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 170 ℃ en vet alvast een taartvorm in met boter.
3. Doe amandelmeel, speltbloem, bakpoeder en zout in een kom en meng dit. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop dit door het meel.
4. Voeg de melk en slagroom toe aan het beslag. Meng dit goed met een garde totdat je een glad beslag hebt zonder klonten
5. Leg de frambozen in de vorm. Schenk het beslag hier nu overheen totdat de frambozen bijna helemaal bedenkt zijn en garneer met wat amandelen. Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 30 minuten of totdat het gebak lichtbruin van kleur is. Heerlijk om te serveren met een bolletje vanille-ijs.
Heb jij deze clafoutis geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 1 grote of 6 kleine taartjes
3 eieren
50 g smeltbloem
50 g amandelmeel
15 g boter
5 g bakpoeder
200 ml sojamelk
50 ml sojaslagroom
400 g frambozen
2 tl vanille-extract
snuf zout
Bereidingswijze
1. Doe de plantaardige melk in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur als het kookt en voeg daarna de boter toe. Roer goed door totdat de boter helemaal is gemengd en laat daarna afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 170 ℃ en vet alvast een taartvorm in met boter.
3. Doe amandelmeel, speltbloem, bakpoeder en zout in een kom en meng dit. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop dit door het meel.
4. Voeg de melk en slagroom toe aan het beslag. Meng dit goed met een garde totdat je een glad beslag hebt zonder klonten
5. Leg de frambozen in de vorm. Schenk het beslag hier nu overheen totdat de frambozen bijna helemaal bedenkt zijn en garneer met wat amandelen. Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 30 minuten of totdat het gebak lichtbruin van kleur is. Heerlijk om te serveren met een bolletje vanille-ijs.
Heb jij deze clafoutis geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen dit is..... dus hoeveel bakjes je kan vullen
11:39 19 januari 2024Hi Gyn, het is een recept voor 1 grote 'taart' of ongeveer 6 kleine bakjes (afhankelijk van de grootte).
11:39 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.