Coleslaw met amandelpasta
Mariëlle van Stek

Coleslaw met amandelpasta

vrijdag 16 februari 2018
Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk amandelpasta recept met jullie! Want amandelpasta of pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze zelfgemaakte coleslaw met amandelpasta is echt YUM! Hij is knapperig, vers, vol van smaak door alle groenten en kruiden en ideaal als bijgerecht!

Ingrediënten
3 eetlepels amandelen
2 wortels
1 venkel
mix van witte en rode kool, 400 gram in totaal
½ rode ui, in dunne ringen
1 handje fijngehakte koriander en munt
4 eetlepels olijfolie
250 ml yoghurt
4 grote eetlepels amandelpasta
sap van 1 limoen
zeezout en een versgemalen peper

Bereidingswijze
Bak de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Gebruik - als je dat hebt - een food processor om je wortels fijn te raspen. Snij daarna de kool en de venkel fijn en meng het met de wortel in een grote kom. Voeg de uien en de kruiden toe. Meng de olijfolie, yoghurt, amandelpasta en een beetje zout en peper in een aparte kom. Voeg het citroensap toe en roer door elkaar. Giet de yoghurtdressing over de coleslaw mix, voeg de amandelen toe (bewaar er een paar om straks je salade mee te decoreren) en meng alles door elkaar.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn heel benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ik wil dit gerecht graag maken voor ons kerstdiner, we zijn met 10. Voor hoeveel personen is bovenstaand recept als bijgerecht?

12:02 19 januari 2024

Hi Helena, Helaas hebben we hier de gegevens niet van gekregen, gezien wij dit recept niet zelf gemaakt hebben! Ik schat in dat het voor 2-4 personen is, hopelijk kom je hier een beetje mee uit! Groetjes, Mariëlle

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.