Spinaziesoep
Jitske IJlstra

Spinaziesoep

woensdag 18 mei 2022
Spinaziesoep? Ja echt, spinaziesoep! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een zak spinazie in huis haalt. Maar geloof ons: deze spinaziesoep uit Colorful food smaakt heerlijk! Door de toevoeging van kokosmelk en hüttenkäse is deze soep super romig. Wij vinden het een blijvertje!

Ingrediënten
1 prei
1 bosje peterselie
1 groentebouillonblokje
500 g verse spinazie
300 ml water
200 ml kokosmelk
200 g hüttenkäse
1 el venkelzaad
peper en zout
koolzaadolie

Bereidingswijze
1. Snijd de prei in stukken en was deze goed schoon.
2. Verwarm een scheutje koolzaadolie in een soeppan. Bak de prei in ongeveer 2 minuten zacht. Bak het venkelzaad ongeveer 1 minuut mee en blus af met het water en de kokosmelk. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep 3 minuten koken. Roer de spinazie er (in gedeeltes) door en kook nog 2 minuten mee.
3. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer helemaal glad.
4. Snijd de peterselie fijn en roer met wat peper en zout door de hüttenkäse.
5. Maak voor het serveren elke kom soep af met 1 eetlepel van het hüttenkäse mengsel.

Heb jij dit recept uit Colorful food geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

Colorful food
Bol.com | Libris.nl
Sharon de Miranda
€29,99 | Terra
ISBN 978 90 898 9894 4


 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.